REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penktadienį Vilniuje, Signatarų namuose, europarlamentaras prof. Vytautas Landsbergis pristatė jau septintąją savo knygą „Europos Parlamente VII, 2010 m. sausis - gruodis“.

REKLAMA
REKLAMA

Knygoje - svarbiausi V. Landsbergio pasisakymai, straipsniai, pareiškimai, apimantys opiausius 2010 m. įvykius - Smolensko tragediją, laivo „Mistral“ pardavimą Rusijai, dujotiekio „Nord Stream“ tiesimą ir kita.

REKLAMA

Anot europarlamentaro, leidžiant knygą norėta užfiksuoti svarbiausias 2010 metų aktualijas, išsaugoti mūsų kasdienio gyvenimo prisiminimą, kuris po pusmečio jau virsta istorija.

Pristatyme dalyvavęs prof. Kęstutis Girnius teigė, jog ši knyga - daugiau nei metraštis, tik užfiksuojantis svarbiausius metų įvykius. Anot jo, tai asmeninis pareiškimas, parodantis ne visiems priimtiną politiko poziciją.

„Profesoriaus daug kas nemėgsta dėl daugelio dalykų, tačiau nuobodumu jo neapkaltinsi. Šioje knygoje V. Landsbergis atsiskleidžia kaip tvirtas, atviras, nedvejojantis patriotas, išreiškiantis savo poziciją net ir tada, kai tai yra nepopuliaru“, - pabrėžė K. Girnius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų