REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Portugalijoje darbo diena privataus sektoriaus darbuotojams ilginama 30 minučių. Taip pat planuojama panaikinti kai kurias šventines dienas ir apkarpyti premijas. Apie tai, kaip praneša "The Financial Times", pareiškė šalies premjeras Pedras Pasos Koeljas (Pedro Passos Coelho), kreipdamasis į šalies tautą per televiziją.

REKLAMA
REKLAMA

Preliminariais vertinimais, įgyvendinus planuojamas taupymo priemones, privataus sektoriaus darbuotojai neteks 20 proc. pajamų, palyginti su praėjusiais metais.

REKLAMA

Be to, planuojama padidinti pridėtinės vertės mokestį daugeliui produktų, atšaukti didelę dalį lengvatų ir sumažinti valstybės išlaidas švietimui ir sveikatos apsaugos sistemai. Paskelbtos priemonės bus įgyvendintos 2012 ir 2013 metais.

Ministrų kabineto vadovas pabrėžė, kad visos biudžeto taupymo priemonės skirtos siekiant įvykdyti susitarimus su kreditoriais, kurie sutiko išduoti Portugalijai 78 mlrd. eurų paskolą.

P. P. Koeljas buvo paskirtas naujuoju Portugalijos ministru pirmininku šių metų birželio viduryje. Ankstesnis ministrų kabineto vadovas Žozė Sokratešas (Jose Socrates) atsistatydino pralaimėjus tuomet valdančiai socialistų partijai.

Portugalija - trečia euro zonos šalis, kuri kreipėsi į ES ir Tarptautinį valiutos fondą (TVF) paramos. Gegužę 17-kos Europos šalių finansų ministrai pritarė siūlymui skirti šaliai 78 mlrd. eurų paramą. Šalies valstybės skola tuo metu viršijo 160 mlrd. eurų, arba apie 93 proc. šalies BVP.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų