REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šeštadienį, spalio 15 d., šalies moksleiviams duris atveria Mykolo Romerio universitete (MRU) rengiamos akademijos – Jaunojo teisininko, Karjeros planavimo ir Lyderystės. Spalio 22 d. prisijungti moksleivius kvies ir Jaunojo finansininko akademija.

REKLAMA
REKLAMA

Jaunojo teisininko akademija (JTA) pradeda jau šeštuosius mokslo metus. Spalio 15 d. 11.30 val. (I – 201 aud.) moksleiviai iš visos Lietuvos bus pakviesti į atidarymo šventę bei pirmąją paskaitą, kurios metu susipažins su Teisės teorija. Jaunojo teisininko akademija – tai teisės paskaitų ciklas, kurio metu 10 – 12 klasių moksleiviai supažindinami su teisinės valstybės teisiniais pagrindais ir principais, jiems suteikiami teisės pagrindai, kurie padės įgyvendinti bei ginti savo pažeistas teises, suteiks žinių, kur kreiptis pagalbos, ar galbūt netgi patys išmoks savarankiškai išspręsti iškilusias problemas ir klausimus. Jaunojo teisininko akademija sulaukia didelio moksleivių susidomėjimo iš visos Lietuvos. Kasmet susirenka apie 100 dalyvių, kurie kas antrą šeštadienį atvyksta į Universitetą ir gilina žinias įvairiose teisės srityse. Universiteto profesoriai, docentai ir lektoriai moksleivius supažindina su Teisės teorija, teisės istorija, civilinės, baudžiamosios, darbo, tarptautinės teisės bei kitomis teisės šakomis. Išklausiusiems akademijos paskaitų ciklą yra įteikiami diplomai. Jaunojo teisininko akademija gali tapti pirmu žingsniu siekiant sėkmingos teisininko profesijos. Daugiau informacijos: http://jta.home.mruni.eu/

REKLAMA

Ketvirtuosius mokslo metus pradedanti Karjeros planavimo akademija 11 val. kvies į Mokslo metų atidarymą (I-414 a.). Renginio metu moksleiviams bus pristatyta Akademijos programa, MRU dėstytojai supažindins su profesiniu orientavimu, karjero plano formavimu, mokys pomėgių, vertybių, norų ir gebėjimų įvertinimo. Universiteto dėstytojų Karjeros planavimo akademijoje skaitomos paskaitos sulaukia didelio moksleivių susidomėjimo iš visos Lietuvos. Šeštadieniniuose Karjeros planavimo akademijos renginiuose ne tik išklausomos paskaitos, bet ir atliekamos praktinės užduotys. Vyksta karjeros planavimo, savęs pažinimo, studijų galimybių ir profesijų, efektyvaus bendravimo bei bendradarbiavimo, bendravimo įgūdžių lavinimo užsiėmimai.

Lyderystės akademijos pradžia - 15 val. (I-417 aud.) Pirmojo užsiėmimo tema – „Lyderis ir

stratega“s (doc.dr. S. Nefas). Susirinkusiuosius sveikins MRU Politikos ir vadybos fakulteto dekanas doc. dr. A. Monkevičius bei Strateginio valdymo katedros vedėjas, Lyderystės akademijos iniciatorius prof.dr. T. Sudnickas. Lyderystės akademija (LA) - tai MRU Politikos ir vadybos fakulteto mokykla, kuri jau veikia ketvirtus metus ir yra skirta išugdyti savybes, reikalingas būsimiesiems visuomenės lyderiams. LA nariu gali tapti bet kuris Lietuvos moksleivis. Akademijos metu moksleiviai sužinos, kas yra lyderis, kuo jis skiriasi nuo vadovo, kas yra lyderystė ir kokių savybių reikia, kad taptum lyderiu. Taip pat bus kalbama apie etiketo taisykles, laiko planavimą, emocijų valdymą, bus mokomasi "skaityti" kūno kalbą, efektyviai bendrauti ir dirbti komandoje. 2010/2011 m. Lyderystės akademijos organizuojamose paskaitose dalyvavo per 120 dalyvių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų