REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniuje, „Saulėtekio slėnyje“ artimiausiu metu ketina įsikurti JAV pramoninės inžinerijos ir gamybos įmonės „Levanta Scientific“ antrinė bendrovė, veikianti pažangiosiomis technologijomis garsėjančiame Silicio slėnyje.

REKLAMA
REKLAMA

Projekto vertė sieks 16,2 mln. litų, jam įgyvendinti planuojama skirti iki 3,7 mln. litų iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšų. Naujoje įmonėje „Saulėtekio slėnyje“ bus sukurta ne mažiau kaip 80 darbo vietų chemikams, mikrobiologams, inžinieriams, projektuotojams ir kitų sričių specialistams, sakoma Ūkio ministerijos pranešime.

REKLAMA

Tai numatyta ketinimų protokole, kurį šiandien San Franciske pasirašė „Levanta Scientific“ generalinis direktorius Michaelis Bryanas. Anksčiau šį dokumentą ūkio ministro Rimanto Žyliaus parašu jau buvo patvirtinusi Lietuva.

„Saulėtekio slėnyje“ įsteigtas „Levanta Scientific“ padalinys vykdys mokslinius tyrimus ir plėtos technologijas, reikalingas hipochloritinės rūgšties ir natrio hidroksido gamybai. Šios medžiagos naudojamos dezinfekcijai ir riebalams šalinti, jos bus gaminamos iš vandens ir druskos pasitelkiant elektrochemijos technologijas. Produkcija bus tiekiama farmacijos ir maisto pramonės įmonėms Lietuvoje ir užsienyje.

REKLAMA
REKLAMA

Įmonė „Levanta Scientific“, kurios būstinė yra Doverio mieste (Naujojo Hempšyro valstija), įsteigta 1997 metais. Didelė dalis jos sukurtų gamybos įrenginių yra unikalūs, pritaikyti specifiniams tam tikro užsakovo poreikiams. „Levanta Scientific“ klientų sąraše yra JAV Nacionalinė aeronautikos ir kosmoso administracija (NASA), JAV karinės jūrų pajėgos, Masačusetso technologijos institutas, Smitsono astrofizikos observatorija ir kitos organizacijos.

„Lietuvoje, turinčioje puikių specialistų ir tinkamą infrastruktūrą, matome gerų perspektyvų plėtoti veiklą. Mūsų pasirinkimui įtakos turėjo bendradarbiavimas su viešąja įstaiga „Investuok Lietuvoje“ – jos atstovai labai padėjo aiškinantis įvairius su investavimu susijusius svarbius aspektus“, – sakė „Levanta Scientific“ generalinis direktorius Michaelis Bryanas.

Trečiaisiais veiklos metais įmonė „Levanta Scientific“ iš Lietuvos numato eksportuoti 40 proc. produkcijos. Perspektyviausiomis eksporto rinkomis bendrovė laiko Rusiją, Europą ir Šiaurės bei Pietų Ameriką.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų