REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Generalinis prokuroras Darius Valys prokurorų etikos komisijai pavedė išnagrinėti ir įvertinti Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokuroro Gintaro Plioplio pasisakymus, paskelbtus interneto svetainėje www.ekspertai.eu 2011 metų spalio 13 d.

REKLAMA
REKLAMA

Apie tai portalą „Balsas.lt“ informavo Generalinės prokuratūros viešųjų ryšių skyrius, atsakydamas į klausimą, ar D. Valys pritaria pavaldinio vertinimams ir pasisakymams, kuriuos pateikiame žemiau.

REKLAMA

CITATA iš EKSPERTAI.EU

Iš pokalbio pasibaigus teismui teismo koridoriuje

Prokuroras G. Plioplys nuo naujųjų metų pradžios perėmė ikiteisminius tyrimus dėl “Vilnius - Europos kultūros sostinė 2009” (VEKS) iš savo kolegės, rezonansinių bylų prokurorės Sigutės Malinauskienės. Kadangi pastaroji tuo metu neturėjo reikiamo išsilavinimo ir vietoj bylų tyrimo, kilus triukšmui, buvo priversta studijuoti aukštojoje mokykloje bei siekti teisės bakalauro laipsnio.

Po teismo posėdžio, EKSPERTAI.EU pasiteiravo prokuroro, kaip sekasi ketvirtus metus iš eilės tirti rezonansinį VEKS, ar bylos jau greit keliaus į teismą, kada pagaliau prasidės visuomenėje labai laukiami gerai pažįstamų personų areštai.

„Jūs man pasakykit,  koks čia yra rezonansas? Rezonansiniu tyrimu VEKS tapo tik todėl, kad EKSPERTAI.EU patriukšmavo. Jokio čia rezonanso nėra”, - atsakė G. Plioplys.

Taip pat prokuroras paaiškino ir apie viešojo intereso gynimo niuansus. „Viešas interesas manęs nedomina, aš jums sakau tiesiai šviesiai, galite tai cituoti. Jeigu jus domina koks nors viešas interesas, tam yra civilinių bylų skyrius, kuris tik tuo ir užsiima, - nurodė Generalinės prokuratūros atstovas. - Mes turim šiuo atveju baudžiamąją bylą, todėl pamirškim viešą interesą. Baudžiamoji byla yra žymiai aukščiau ir sudėtingiau negu kažkokie ten vieši interesai”.

„Jeigu jūs norit eit per viešą interesą, tai jus ir skųskitės su savo viešu interesu, o ne su baudžiaku. Jūs nesuprantat paprasčiausių dalykų, kad mes turim baudžiamąjį tyrimą, jūsų pačių iniciatyva pradėtą. Tai kokio jūs dar viešo intereso norit?”, - stebėjosi prokuroras.

REKLAMA
REKLAMA

Reaguodamas į repliką, kad per garsiuosius, tačiau seniai nebeveikiančius VEKS tinklapius buvo pavogti nemaži pinigai, prokuroras buvo dar konkretesnis.

G. Plioplys. „Kur įrodymai pavogimo? Kur? Pateikite juos ir tuojau pat pateiksiu kaltinimus. Pateikit, kur tie pavogimai? Kur? Na kur jie yra? Kokie įrodymai patvirtina jūsų teiginius? Kokie konkrečiai? Pateikit!“

EKSPERTAI.EU. „Pateikėm.“

G. Plioplys. „Ką jūs pateikėt? Nieko jūs nepateikėt. Jūs neturite absoliučiai jokių įrodymų, kad pinigai yra pavogti.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

EKSPERTAI.EU. „O jūs?“

G. Plioplys.  „O mes tų įrodymų ieškome.“

Į EKSPERTAI.EU pastebėjimą, kad VEKS interneto svetainės iš viso jau metus laiko nebeveikia, nors pagal sutartį jos turėtų veikti 10 metų, G. Plioplys atsakė, kad prokuratūra tiria pinigų panaudojimą, o ne tai, ar veikia svetainės, ar ne. Prokuroras pabrėžė, kad šį galima nusikaltimą tiria tik EKSPERTAI.EU pareiškimo ribose.

Kodėl šio galimo nusikaltimo netiria ir buvusio Kultūros ministro Jono Jučo pareiškimo ribose, prokuroras nepatikslino (Jonas Jučas dėl VEKS kreipėsi į prokuratūrą).“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų