REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bendrovės „Eruditus“ sukurtą e. mokymosi platformą „myeverCLASS“ Lietuvos mokiniai jau gali išbandyti „Facebook“ socialiniame tinkle.

REKLAMA
REKLAMA

Nuo spalio pradžios Lietuvos mokiniai gali naudotis visomis socialiniame tinkle „Facebook“ veikiančios e.mokymosi platformos „myeverCLASS“ galimybėmis – įkelti mokymosi medžiagą, kurti bendraklasių grupes ir diskutuoti virtualiose grupėse, sakoma bendrovės pranešime.

REKLAMA

Be to, nuo šiol Lietuvos mokiniams tapo pasiekiama ir „myeverCLASS“ virtuali biblioteka, kurioje galima naudotis leidyklos „Šviesa“ išleistais istorijos, biologijos, chemijos, fizikos ir matematikos konspektais ir kita mokomąja medžiaga. Iš viso virtualioje bibliotekoje jau yra patalpinta apie 1,5 tūkst. įvairių mokymosi objektų, o ateityje jų kiekis tik didės.

„myeverCLASS“ platformą sukūrusios ir plėtojančios bendrovės „Eruditus“ vadovo Manto Ratomskio teigimu, Lietuva yra trečioji šalis po Didžiosios Britanijos ir Lenkijos, kur vartotojai gali naudotis išskirtiniu virtualios bibliotekos turiniu.

REKLAMA
REKLAMA

Skelbiama, kad šiuo metu „myeverCLASS“ Lietuvoje jau pasinaudojo 10 tūkst. unikalių vartotojų – didžioji dalis jų yra vyresniųjų klasių mokiniai, kurie atranda Lietuvoje dar naujas e.mokymosi galimybes.

„Greičiausiai daugelis mokinių sutiks, kad „Facebook“ yra puiki erdvė bendrauti su draugais ir pramogauti. Tačiau augantis „myeverCLASS“ populiarumas pasaulyje ir Lietuvoje tik įrodo, kad socialiniai tinklai gali atverti ir naujas mokymosi galimybes – mokiniai gali kartu spręsti įvairias užduotis, diskutuoti bei keistis medžiaga“, – bendrovės pranešime cituojamas „Eruditus“ vadovas M. Ratomskis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Švietimo ir mokslo ministerijos Ugdymo plėtotės centro direktorius Giedrius Vaidelis pabrėžia, kad Lietuvos mokyklose vis labiau įsigali technologijos, tačiau žengiami tik pirmieji žingsniai e.mokymosi srityje.

„Mūsų mokyklos yra pakankamai apsirūpinusios kompiuterine technika, o mokymosi programose ir metodinėse rekomendacijose yra nemažai dėmesio skiriama e.mokymuisi. – keletas šalies mokyklų jau organizuoja bendrąjį lavinimą distanciniu būdu. Tačiau šis procesas dar neapima visų šalies mokyklų - trūksta bendros kultūros, kompetencijų ir susikalbėjimo, bei bendradarbiavimo tarp įvairių sektorių“, – sakė G. Vaidelis.

REKLAMA

„Eruditus“ atstovai „myeverCLASS“ vadina pirmąja e. mokymosi programa pasaulyje, pasiekiama per „Facebook“. Šių metų rugsėjį startavusia platforma gali naudotis viso pasaulio „Facebook“ vartotojai – jau dabar programa naudojasi daugiau nei 50 tūkst. vartotojų, o netolimoje perspektyvoje tikimasi, kad „myeverCLASS“ turės 2 mln. vartotojų.

Dauguma „myeverCLASS“ funkcijų yra nemokamos, o mokomuoju turiniu (virtualia biblioteka) už nedidelį mokestį  gali naudoti Lietuvos, Didžiosios Britanijos ir Lenkijos vartotojai.  Artimiausiu metu „myeverCLASS“ turiniu galės naudotis ir kitų valstybių „Facebook“ vartotojai. Be to, „Eruditus“ platformos vartotojams ketina pasiūlyti ir kitų didžiausių pasaulio leidybos kompanijų e.mokymosi turinį, sakoma pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų