REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Viena žinomiausių Vilniaus naktinio pasilinksminimo vietų, naktinis klubas „Salento Disco Pub“, įsikūręs pačioje miesto širdyje šalia Rotušes, „Helios“ pramogų centro patalpose, atrodo, pažeidinėja žmogaus teises ir rizikuoja užsitraukti Lygių galimybių kontrolieriaus tarnybos (LGKT) nemalonę?

REKLAMA
REKLAMA

Dauguma klientų – užsieniečiai

Grojama muzika ir pats klubas labiausiai orientuotas į jaunimą, tačiau tokį, kuris galėtų sau leist per vakarą išleisti keliasdešimt litų – kainuoja įėjimas, o ir gėrimai nėra pigūs. Klubas veikia kiekvieną naktį. Atrodytų, kad viskas puiku, šauni publika ir šauni atmosfera, tačiau klubas įtariamas neteisėtai naudojantis studentų tinklo „Erasmus“ vardą vakarėliams rengti, bei tuo, kad į klubą įleidžiami pagrinde tik užsieniečiai (paliekant už durų vietinius lietuvius). Panašu, jog itališka klubo verslo formule „užsieniečiai + vietinės lietuvaitės“ puikiai veikia.

REKLAMA

„Erasmus“ vardas naudojamas nelegaliai

„Erasmus Sudent Network“ Lietuvos skyriaus prezidentė Eglė Skulskytė „Vilnius Life Style“ (VLS) teigė, kad su šiuo naktiniu klubu susitarti nepavyksta: „“Salento Disco Pub“ esame įspėję dėl neteisėto „Erasmus“ vardo naudojimo – tiek draugiškai, tiek oficialiai. Į mūsų draugiškus perspėjimus reaguojama nebuvo, todėl oficialiai kreipėmės į mums šį vardą leidusią naudoti organizaciją – Europos Komisiją (EK) – dėl šio pažeidimo. „Erasmus“ vardas yra skiriamas EK akademiškai, švietėjiškai veiklai, tačiau jokiu būdu ne vakarėlių organizavimui“. Pasak studentų draugijos atstovės, jei tokie vakarėliai ir toliau bus organizuojami, klubą valdantys asmenys gali sulaukti teisinių sankcijų. Klubo savininkas, apsukrusis italas Pietro Buttazzo (35 m.), atrodo, jaučiasi gudresnis už visus, ir skrajutėse, plakatuose bei Facebook socialiniame tinklapyje reklamuoja klubo vakarus su „Erasmusss“ pavadinimu, tiesiog pridėjęs dar pora „s“ raidžių. Beje, klubo vadovas socialiniame tinklapyje „Facebook“ prisistato kitu, Piero vardu.

REKLAMA
REKLAMA

Lygių galimybių kontrolierės tarnyba: galima sulaukti rimtų nemalonumų

Lygių galimybių kontrolieriaus tarnyba (LGKT), paprašyta pakomentuoti, kokios sankcijos grėstų klubui, jei būtų pradėtas tyrimas dėl tautinės, rasinės ar kitokios diskriminacijos, minėjo administracinę ir baudžiamąją atsakomybę. LGTK atstovė Laima Vengalė-Dits sakė: „Jei paaiškėtų, kad naktinis klubas iš tiesų pažeidžia lygias galimybes ir žmogaus teises, grėstų administracinė atsakomybė ir bauda iki 2000 Lt. Tačiau galima ir baudžiamoji atsakomybė, kur baudos žymiai griežtesnės“. Tad „Salento“, jei įpykęs vietinis klientas pasijaustų diskriminuojamu, rizikuoja susilaukti tyrimo. Kol kas tokių pareiškimų LGKT nėra gavusi, tačiau taip gali atsitikti (jei klubas iš tiesų atrinkinėja klientus pagal tautybę).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaimynai: nieko ypatingo nepastebėjome

Šalia įsikūrusio sveiko maisto restorano „Take Away“ direktorius Eimantas Navikauskas situaciją komentavo paprastai: „Klubas dirba įprastu ritmu, kažkokių ypatingų incidentų nesu pastebėjęs. Kaip ir visur, būna, kad apsauga palydi per daug įsilinksminusius klientus į lauką atvėsti“. Šalia klubo dirbančio verslininko manymu, jei teisės būtų pažeidinėjamos, klientai tikriausiai rašytų skundus, tačiau lyg to kol kas nėra padaryta.

„Salento“: be komentarų

„Vilnius Life Style“ bandė susisiekti ir su „Salento Disco Pub“ vadovu Pietro Butazzo. Deja, telefono ragelio pastarasis nekėlė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų