REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nauji taupymo planai? Jau greitai „Ryanair“ keleiviams gali tekti kryžiuoti kojas ir kentėti eilėse, rašoma kelionių tinklalapyje Makalius.lt. Kol kas bendrovė atsisakė įvesti mokesti už naudojimąsi lėktuvo tualetu, tačiau toliau mąsto apie idėją išvis atsisakyti tualetų „Ryanair“ lėktuvuose.

REKLAMA
REKLAMA

Michael O'Leary „The Independent“ teigė, jog toks žingsnis leistų 5 proc. sumažinti bilieto kaina – vidutiniškai 2 svarus nuo 40 svarų vertės bilieto.

REKLAMA

Oro linijų bendrovė kasmet skraidinanti apie 75 milijonus keleivių, turi tik vienos rūšies lėktuvus Boeing 737-800. Juose yra įrengta po 189 sėdimas vietas – maksimalus leidžiamas sėdimų vietų skaičius.

„Bandome spausti Boeing kompaniją, kad ji sertifikuotų ir leistų pridėti dar 6 vietas. Taip pat mes pabrėžiame, jog labai retai naudojame visus tris tualetus, tad, gal jau laikas mąstyti apie jų skaičiaus sumažinimą arba atsisakymą“, samprotavo „Ryanair“ atstovas.

REKLAMA
REKLAMA

Seatlo mieste įsikūrusios Boeing bendrovės atstovas yra pareiškęs, jog visada stengiasi atsižvelgti į klientų poreikius, tačiau šiuo metu esą jokių derybų su „Ryanair“ nevyksta.

Nėra jokių teisinių apribojimų, kiek oro linija turi turėti tualetų lėktuve. Ilgiausias „Ryanair“ skrydis iš Rodo į Liverpuli trunka 4 val. 25 min. Galbūt tokie orlaiviai būtų naudojami trumpesniems atstumams, pvz. iš Edinburgo į Brėmeną.

Siūlymas palikti vieną tualetą 195 keleiviams ir 6 įgulos nariams sukėlė didelį pasipiktinimą. Keliautojų asociacijos Abta atstovas pabrėžė, jog “mes žinome, kaip nemalonu, kai lėktuve neveikia tualetas, arba jei reikia labai ilgai laukti eilėje. O jeigu turite didesnių bėdų? Šiandien toks žingsnis būtų per daug komplikuotas, net „Ryanair“, kurie garsėja atsisakantys bet kokių nereikalingų išlaidų.

Aviacijos konsultantas John Strickland teigia, jog augančios kuro kainos gali paspartinti šią diskusiją. Dėl nuolat besikeičiančios situacijos degalų rinkoje, net „Ryanair“ gali būti sunku išlaikyti žemas skrydžių kainas. Todėl bet kas, kas gali padėti padidinti pelną yra svarbu. Pvz., papildomos 6 sėdimos vietos realiai galėtų sumažinti kainą visiems.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų