REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europos bankams reiktų pritraukti apie 200 mlrd. eurų kapitalą, kad papildytų savo rezervus krizės atveju. Tokį pasiūlymą pateikė Europos bankų priežiūros agentūra (EBA), skelbia BBC.

REKLAMA
REKLAMA

EBA nori, kad bankai padidintų savo kapitalo rezervą iki 9-10 proc. nuo viso turto. Pagal Bazelio sutartis bankai įsipareigoja, kad jų kapitalas sudarytų 8 proc. nuo turto, tačiau iš tikrųjų daugelis kreditinių institucijų šios normos nesilaiko. Krizės laikotarpiu toks normos nepaisymas gali išprovokuoti masinius bankrotus.

REKLAMA

Bankams bus nelengva pritraukti tokias lėšų apimtis, todėl neatmetama valstybių ir centrinių bankų intervencijos tikimybė.

Europos bankai, tarp jų Vokietijos ir Prancūzijos, turi nemažas apimtis aktyvų, susijusių su skolų krizės drebinamomis Europos šalimis, tokiomis kaip Graikija, Italija, Ispanija, Airija ir Portugalija. Todėl tokių aktyvų patikimumas kelia rimtų abejonių.

2011 m. liepą Europos centrinis bankas (ECB) paskelbė Europos bankų streso testų rezultatus. Paaiškėjo, kad aštuonios kreditinės organizacijos Europoje neišlaikė šių testų. Be to, streso testai susilaukė kritikos dėl to, kad buvo pernelyg "švelnūs".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų