REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Turkiją suerzino Europos Sąjungos (ES) ataskaita apie šalies pažangą siekiant narystės Bendrijoje, praneša agentūra AFP.

REKLAMA
REKLAMA

Atėjo metas Europai keisti savo požiūrį, sakė už ES reikalus atsakingas Turkijos ministras Egemenas Bagis. ES pateiktas vertinimas apie Turkijos poziciją mažumų atžvilgiu esą yra „nepriimtinas“.

REKLAMA

Reaguodamas į ES kritiką dėl Turkijos konflikto su Kipru, ministras sakė, kad šia tema „Izraelis ir kai kurie sluoksniai ES naudojasi kaip Trojos arkliu“. E. Bagis pabrėžė, kad Turkija „labiau nei kada nors anksčiau“ nori prisijungti prie ES.

Europos Komisija savo ataskaitoje pareiškė susirūpinimą dėl mažumų padėties Turkijoje ir jos konflikto su ES nare Kipru. Stojimo derybos su Turkija per daugiau nei metus nepajudėjo į priekį, teigė ES plėtros komisaras Stefanas Fuele.

Ir šiaip įtempti santykiai tarp Kipro ir Turkijos pastaruoju metu dar labiau pablogėjo dėl ginčo, susijusio su dujų išteklių žvalgymu prie Kipro krantų. Ankara pagrasino antrąjį kitų metų pusmetį, kai Kipras pirmininkaus ES, įšaldyti santykius su Bendrija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų