REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Spalio 15 dieną Kazlų Rūdos kultūros centro salėje vyks neeilinis renginys –  koncertas-maratonas, kuriame dalyvaus iškiliausi Lietuvos ir Kazlų Rūdos atlikėjai. Šiais metais visame pasaulyje minint M. K. Čiurlionio mirties 100-ąsias mirties metines, MUSICA MAGNA renginys Kazlų Rūdoje skirtas Čiurlioniui.

REKLAMA
REKLAMA

Kompozitoriaus Rimvydo Žigaičio iniciatyva prieš šešerius metus Lietuvoje pradėti rengti Lietuvos muzikų sąjungos ir savivaldybių kolektyvų bendri koncertai-maratonai (mažieji festivaliai) Lietuvos savivaldybėse MUSICA MAGNA. Ne vienas toks koncertas-maratonas yra vykęs ir R. Žigaičio gimtojoje Kazlų Rūdoje.

REKLAMA

Kazlų Rūdos savivaldybė gražiai įamžino pernai mirusio kraštiečio, ilgamečio Lietuvos muzikų sąjungos prezidento kompozitoriaus prof. Rimvydo Žigaičio atminimą: jo vardu pavadinta meno mokykla, gimtąjį namą pažymėjo bronziniu kompozitoriaus bareljefu.

Džiugu, kad R. Žigaičio pradėtos iniciatyvos bendromis Kazlų Rūdos savivaldybės ir Lietuvos muzikų sąjungos vadovybės pastangomis gražiai tęsiamos.

Šeštadienį į Kazlų Rūdą atvyksta gausus būrys atlikėjų. Pakilų toną jiems visiems suteiks Lietuvos kariuomenės garbės sargybos orkestras, vadovaujamas vyr. dirigento Egidijaus Ališausko. Šiais metais dvidešimtmetį švenčiantis kolektyvas nustebins netradicine programa - vietoje įprastų maršų skambės akademinė koncertinė programa, kurios išskirtine puošmena taps E. Balsio koncerto smuikui ir simfoniniam orkestrui antroji dalis, šį kartą E. Ališausko atliekama birbyne su pučiamųjų orkestru. Be abejo, kulminaciją koncertas pasieks orkestrui atliekant garsiosios A. Dvoržako simfonijos „Iš Naujojo pasaulio“ finalą, o koncerto pabaiga – visiems puikiai pažįstami solo ir duetai iš Leharo operečių, A. Raudonikio bei neapolietiškos dainos – be abejo, visus išlydės linksmai ir pakiliai nusiteikusius. Juo labiau, kad dainuos nuostabioji daugelio apdovanojimų laureatė Asta Krikščiūnaitė (sopranas) ir Kęstutis Alčiauskis (tenoras).

REKLAMA
REKLAMA

Asta Krikščiūnaitė pasirodys ir su liaudies instrumentų ansambliu „Vaivora“, kuris šiais metais kaip niekados daug keliavo po pasaulį – pasiekė net tolimąją Japoniją, kurioje pelnė prizą už originaliausią programą ir liaudies instrumentų propagavimą. „Vaivoros“ programoje skambės ir R. Žigaičio muzika.

Nuostabūs C. Debussy, M. K. Čiurlionio, O. Messiaeno ir G. Kuprevičiaus muzikos puslapiai bei fragmentai iš M. K. Čiurlionio laiškų, poetinių eskizų ir ištrauka iš spektaklio „Svajonių piligrimas“ – tai „Dedikacijos M. K. Čiurlioniui“ dalis, kurią atliks aktorius Petras Venslovas ir Duo Strimaitis – pianistė Eglė ir smuikininkas Aidas Strimaičiai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Žaismingomis džiazo improvizacijomis koncerto programą praturtins saksofonininkas Petras Vyšniauskas su sūnumi trimitininku Dominyku, neseniai grįžusiu po studijų įvairiose Europos šalyse.

Į svečių iš Vilniaus būrį įsilies ir Kazlų Rūdos muzikai. Džiugu, kad koncertą papuoš jauniausios renginio dalyvės Rimvydo Žigaičio meno mokyklos moksleivės Vera Venckūnaitė ir Agnė Pilkauskaitė. Kazlų Rūdos savivaldybės kultūros centro moterų vokalinis ansamblis ,,Medeinė“, vadovaujamas Linos Valutkevičienės – jau pripažintas ne tik Kazlų Rūdoje, bet žinomas ir aplinkiniuose rajonuose. O Kazlų Rūdos socialinės paramos centro orkestras ,,Parama“ , vadovaujamas Rimanto Gelgotos šį kartą draugiškai konkuruos su vilniečiais.

REKLAMA

Renginio metu numatomas ir iškilmingas Kazlų Rūdos savivaldybės mero Vytauto Kanevičiaus ir Lietuvos muzikų sąjungos prezidentės Audronės Žigaitytės-Nekrošienės bendradarbiavimo sutarties pasirašymas. Šia sutartimi įsipareigojama abipusiu rūpesčiu puoselėti muzikos meno sklaidą Kazlų Rūdoje ir rūpintis, kad informacija ir kituose miestuose vykstantys renginiai būtų pasiekiami Kazlų Rūdiečiams.

Tad šį šeštadienį nepraleiskite progos patirti pačių įvairiausių muzikinių įspūdžių – susitiksime spalio 15 d. 16 val. Kazlų Rūdos Kultūros centre MUSICA MAGNA ČIURLIONIUI renginyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų