REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Į Lapkričio 3 d. Vilniaus „Siemens“ arenoje koncertuosiančių MTV kartos dievaičių rokerių „30 Seconds to Mars“ koncertą susirinkusią publiką apšildė sparčiai populiarėjantis suomių duetas „TV Off“. Sostinėje „30 Seconds to Mars“ vyrukai pakėlė tikrą uraganą, kurio metu iš viršaus krito debesys baltų konfeti, ekranuose buvo rodomi puikiai sumontuoti vaizdo klipai, o koncerto kulminacijoje ant scenos šėlo kelios dešimtys gerbėjų.

REKLAMA
REKLAMA

Dekoracijų jaunosios amerikiečių roko žvaigždės atsivežė nedaug – be stilizuotos baltos „A“ raidės ir keleto didžiulių ekranų scenoje iš esmės nieko daugiau nebuvo. Tiesa, itin daug dėmesio „30 Seconds to Mars“ skiria apšvietimui – tiek į pakylą, tiek į publiką buvo nukreipti puikiai suderinti naujausios įrangos komplektai.

REKLAMA

20 val. dalinai užpildytoje „Siemens“ arenoje vakarą pradėjo apšildanti grupė „TV Off“ „Matau labai daug gražių žmonių publikoje šį vakar“, – sakė vokalistė Sara. Ji taip pat prisiminė, kad Vilniuje grupei teko lankytis prieš keletą metų vykusio „Be2Gether“ festivalio metu.

Vokalistės teigimu, būti pakviestiems apšildyti „30 Seconds to Mars“ jiems kaip grupei yra garbė. „Su savimi turime visą filmavimo komandą, sukame trumpą dokumentinį filmą apie mūsų koncertus. Pamojuokite, jei norite vyrui su kamera“, – siūlė ji.

REKLAMA
REKLAMA

Vertę laukti publiką kone gerą pusvalandį „30 Seconds to Mars“ vyrukai scenoje pasirodė šiek tiek po 21 val. Po apšildančios grupės į sceną lipo „30 Seconds to Mars“, kuriems tai gali būti ne tik pirmas, bet ir paskutinis koncertas Lietuvoje. Jau kurį laiką netyla kalbos, jog po dvejus metus trunkančio ypač intensyvaus grupės koncertinio turo po visą pasaulį, vaikinų trijulė planuoja sustabdyti savo muzikinę karjerą. Tiesa, apie šį faktą grupės lyderis ir žinomas Holivudo aktorius Jaredas Leto kalba miglotai: „kol kas dar nėra nuspręsta, kiek laiko tai truks“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Trijulė, vos pasirodžiusi scenoje, buvo sutikta publikos klyksmu, tačiau dar didesnė gerbėjų audra kilo grupės lyderiui ištarus „Lietuva“.

Koncertas prasidėjo grupės būgnininko ir klavišininko būgnų pragrojimu, tačiau tikrasis šou – nuo vokalisto Jaredo Leto pakilimo į sceną. Jis pubklikai pasirodė pagal klasikinį roko koncertams būdingą scenarijų – iš tamsos pakilo iš apačios pasislėpęs po dūmų uždanga.

Koncerto metu netrūko staigmenų: „30 Seconds to Mars“ vokalistui iš publikos išsirinkus vieną vaikiną, pastarasis turėjo ropštis ant scenos ir pakalbėti su atlikėju. „Ar tai tavo pirmas kartas „30 Seconds to Mars“ koncerte? Ar tau čia linksma? – klausė J. Leto ir nesustojo kalbėti toliau – Tu man patinki. Man patinka mieli žmonės. Sudainuosi dainą dabar? O gal nori dabar iš karto pasisveikinti su Lietuva? Turi lietuviškai padainuoti, ne angliškai. Pasakyk ką nors beprotiško publikai“.

REKLAMA

Gavęs progą kalbėti tūkstantinei auditorijai vaikinukas sutriko tuo sukeldamas publikai daug juoko. „Aš tau pasakysiu, ką reikia sakyti“, ‒ padrąsino J. Leto. Po to sekė vokalisto patarimai jaunajam gerbėjui perduodami šnabždant į ausį, o gavęs antrą šansą išrėkti ką nors beprotiško vaikinas nesivaržė. „You crazy mother****ers (Jūs išprotėję moč***šiai – liet.)“, – šaukė vaikinas, tuo tarpu publika šėlo iš pasitenkinimo.

Įdomu tai, kad koncerte buvo skleidžiamos ir taikos idėjos, kadangi pristatomos naujausio grupės albumo „This is War“ albumo dainos, didžiuliuose ekranuose buvo rodomi karo vaizdai ir žinomų žmonių mintys apie tai, kaip derėtų siekti taikos. Dalis nuopelnų už „30 Seconds to Mars“ koncertų poveikį turėtų atitekti vaizdo įrašus ruošiantiems specialistams – viskas, pradedant naudojamais dainų titrais ir baigiant trumpais vaizdo klipais ar karo scenomis, atlikta itin profesionaliai.

REKLAMA

Laikantis naujausių koncertų rengimo tendencijų itin daug dėmesio rokerių pasirodyme buvo skiriama publikai. „Pasižaisti“ iš viršaus buvo nuleisti didžiuliai raudoni balionai, kurie koncerto metu vienas po kito sproginėjo, taip pat ir pripučiami delfinai. Jei dainuoti kartu su grupe publikai jau tapo įprasta, tai „žaidimų“ racioną „30 Seconds to Mars“ papildė užduotimi per 10 sekundžių kuo daugiau žmonių susodinti ant pečių arba visiems kartu sutūpti ant grindų.

Jaunosios roko žvaigždės pademonstravo, kad puikiai sugeba keisti koncerto tempą ir reaguoti į publikos nuotaikas, muzikos stilius, orientuotas į jaunesnio amžiaus publiką taip pat nebuvo nuobodžiai vienodas. Nuo akustinio J. Leto pasirodymo su lyrine balade „The Kill“ iki tokių itin energingai „išrėkiamo“ priedainio dainų kaip „This Is War“ - grupės gerbėjai galėjo mėgautis viskuo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Skambant dainai „Closer To The Edge“ iš viršaus ant publikos pabiro debesys baltų konfeti, dalis kurių, kaip vėliau atkreipė dėmesį J. Leto, buvo lapeliai su palinkėjimais iš laimės sausainių. Prieš paskutinę koncerto dainą padaryta muzikantų „poilsio pertraukėlė“ buvo užpildyta ilgu režisieriaus Bartholomew Cubbinso dainai „Hurricane“ sukurtu vaizdo klipu. Dalis publikos tokiu „30 Seconds to Mars" „tinginiavimo“ buvo akivaizdžiai nepatenkinta.

Koncertas kaip ir galima buvo tikėtis baigėsi populiariausiu pastarųjų metų grupės kūriniu „Kings and Queens“. Koncertą kartu su „30 Seconds to Mars" ant ant scenos užbaigė ir kelios dešimtys pakviestų iš salės gerbėjų.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų