REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vienintelis likęs gyvas po lėktuvo Jak–42 katastrofos eksploatacijos inžinierius Aleksandras Sizovas davė pirmąjį interviu žiniasklaidai. Anot jo, lėktuvui dar įsibėgėjant, tapo aišku, kad viskas eina ne pagal planą, praneša Newsru.

REKLAMA
REKLAMA

„Prieš skrydį lėktuvas buvo idealios būklės, pasiruošimas vyko įprastu režimu“, – pasakoja Sizovas, kuris asmeniškai tikrino lėktuvą prieš skrydį. „Po tam tikro laiko keleiviai pradėjo jaudintis, kad mes nepakylam, praėjo nedaug laiko, ir aš supratau, kad važiuojam per gruntą. Nuo grunto pakilom, bet aš supratau, kad krenta lėktuvas, ir kad tuoj suduš.“

REKLAMA

Tiksliai pasakyti, ar buvo nuspaustas lėktuvo stabdis, Sizovas negali. „Jeigu stabdymas būtų staigus, aš būčiau tai pajautęs, o jeigu švelnus – nebūčiau.“ Taip inžinierius komentavo vieną iš pagrindinių tyrimo versijų – kad lėktuvui pakilti sutrukdė vienas iš pilotų, kilimo metu laikęs koją ant stabdžio pedalo. Sizovo žodžiai galutinai paneigė šią vadinamąją „blondinės klaidos“ versiją.

Sizovas žiniasklaidai papasakojo tą patį, ką jau yra teigęs ir tyrimą vykdančiai komisijai: kilimo metu jis nebuvo prisisegęs, nebuvo lėktuvo pilotų kabinoje, o sedėjo kartu su keleiviais, paskutinėje eilėje.

REKLAMA
REKLAMA

„Smūgio metu viskas pradėjo skraidyti, į mane kažkas stipriai atsitrenkė. Tiesą pasakius, vandenyje aš jau nieko nemačiau – nei ugnies, nei lėktuvo – nieko“, – prisiminimais dalinasi Sizovas. Jis mano, kad jį išgelbėjo paprasčiausias stebuklas.

52 metų Aleksandras Sizovas tęsia gydymą Sklifosovskio centre. Jis čia buvo skubiai atgabentas po katastrofos, kurios metu jo kūnas smarkiai apdegė. Šiuo metu paciento būklė jau yra stabili, tačiau atsikelti iš lovos jam vis dar neleidžiama. Sizovo dar laukia odos persodinimo operacijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip teigia pats Sizovas, jis su nekantrumu lauką išrašymo, o profesijos keisti nesiruošia.

Lėktuvas „Jak–42“ sudužo rugsėjo 7 dieną Jaroslavlyje. Katastrofos metu žuvo beveik visi ledo ritulio komandos „Lokomotiv“ žaidėjai, treneriai ir darbuotojai, o taip lėktuvo ekipažo nariai. Išgyveno tik du asmenys, ledo ritulininkas Aleksandras Galimovas ir borto inžinierius Aleksandras Sizovas. Galimovo gyvybė nutruko po kelių dienų.

Taip pat skaitykite:

Dar viena „Lokomotiv“ lėktuvo katastrofos versija (foto)(video)

Apie Jak-42 katastrofą prabilo vienintelis išlikęs gyvas inžinierius

Išgyvenęs „Lokomotiv“ katastrofą netrukus bus išleistas iš ligoninės

Prie Jaroslavlio sudužusiam lėktuvui kilti trukdė neaiški stabdymo jėga

Iššifruotas „Lokomotiv“ komandą skraidinusių pilotų pokalbis

„Lokomotiv“ lėktuvo pilotų kūnus sumaišė laidotuvių metu

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų