REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po prieštaringai vertinamo nuosprendžio buvusiai Ukrainos premjerei Julijai Tymošenko politikas ir bokso žvaigždė Vitalijus Kličko paragino žmones protestuoti.

REKLAMA
REKLAMA

Reikia priešintis demokratijos naikinimui Ukrainoje, TV stočiai „5-asis kanalas“ sakė opozicinės partijos „Udar“ pirmininkas. Jis pabrėžė, kad jei opozicionieriai vienas po kito atsidurs kalėjime, tai bus žingsnis į autoritarizmą ir diktatūrą.

REKLAMA

Žmogaus teisių organizacija „Amnesty International“ (AI) pareikalavo paleisti J. Tymošenko. Teismas Kijeve inscenizavo parodomąjį politinį procesą prieš opozicijos lyderę, Kijeve žurnalistams sakė AI atstovas Džonas Dalhuisenas (John Dalhuisen).

J. Tymošenko dėl piktnaudžiavimo valdžia antradienį buvo nuteista kalėti septynerius metus. Ji pripažinta kalta 2009-aisiais neteisėtai su Rusija sudarius dujų tiekimo sutartį.

Anot Dž. Dalhuiseno, rinkėjų, o ne teismų reikalas yra spręsti apie vyriausybės vadovų politinius veiksmus. Jis pabrėžė, kad procesas prieš J. Tymošenko buvo „teisinio valstybingumo“ parodija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų