REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sekmadienį, spalio 9 dieną, šalyje prasidėjo Nacionalinės ledo ritulio lygos (NLRL) 2011/2012 metų čempionatas. Antrus metus iš eilės organizuojamame Lietuvos ledo ritulio čempionate „Akropolio“ taurei laimėti šiais metais rungtyniaus 27 klubai iš Lietuvos, Latvijos ir Rusijos, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

NLRL rungtyniaujančios ledo ritulio komandos per metus laiko gerokai sustiprino savo pajėgumus, todėl šių metų pirmenybės žada dar daugiau intrigos, nei praėjusiais metais.

REKLAMA

„Lygoje žaidžiantiems klubams ir kiekvienam ritulininkui asmeniškai linkiu kovoti iš visų jėgų ir ginti savo komandos garbę. Tegu ledas liepsnoja nuo jūsų ryžto ir ambicijų. Klubų sirgalius kviečiu palaikyti savo favoritus ledo ritulio aikštėse, nes palaikymas žaidėjams yra labai svarbus. Sportinių emocijų ant ledo bei dėkingų sprendimų ledo ritulio vardan už aikštelės ribų“, - NLRL lygos dalyvius pasveikino Lietuvos ledo ritulio federacijos (LLRF) prezidentas Petras Nausėda.

REKLAMA
REKLAMA

Prezidentas taip pat sakė matantis ledo ritulio perspektyvų Lietuvoje: „Šalies miestuose ir miesteliuose šiandien tenka matyti vaikus, jaunimą ir veteranus žaidžiančius ledo ritulį ir naujose arenose ir savadarbėse lauko aikštelėse – tai įkvepia dalintis ledo ritulio aplinka. Neabejoju, kad ateityje Lietuvoje susiburs dar daugiau ledo ritulio klubų ir sportuojančių vaikų, kuriuos Lietuvos čempionato lyderiai motyvuos užaugti čempionais“, - kalbėjo P. Nausėda.

NLRL šiais metais vyks dviejuose divizionuose – aukščiausiame ir pirmajame, kuriuose komandos rungtyniaus pagal savo pajėgumą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Aukščiausiame divizione varžysis 6 komandos: Kėdainių LRK, Elektrėnų ESC, Elektrėnų „ESSM/Energija“, Vilniaus „VNA“ ir svečiai iš užsienio – Rygos „Cetra“ bei Kaliningrado „Delovaja rus“.

Pirmajame divizione susikaus 21 ledo ritulio klubas: Rytų konferencijoje – „Hockey Punks“, Vilniaus „OH“, Vilniaus „Ice wind“, Vilniaus „Meteoras“, Vilniaus „Vilkai“, Vilniaus „Lokiai ir klubas „Juodupė; Centro konferencijoje – Kauno „Velniai“, Kauno „Bizonai“, Kauno „Monstrai“, Kauno klubas „Crazy puck“, Marijampolės „Sūduva“, Jonavos „Week on wings“, Elektrėnų „Strangers SC“; Vakarų konferencijoje – Klaipėdos „Baltija“, Šiaulių „Ledo linija“, Kretingos „Grifai“, Klaipėdos „Kirai“, Plungės LRK, Gargždų „Ledžinga“ ir Klaipėdos „Toras“.

Pirmojo diviziono Rytų, Centro ir Vakarų konferencijose kovos po 7 komandas. Išaiškėjus konferencijų stipriausiems, o vėliau – ir konferencijų antrosioms ekipoms, finalo ketverte paaiškės ir diviziono nugalėtojas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų