REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Darbo partijos frakcija griežtai nepritaria Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos pasiūlymui nuo kitų metų, apskaičiuojant pensijas naujiems pensininkams, nebeatsižvelgti į sovietmečiu gautas pajamas. Darbiečiai neabejoja, kad šis pasiūlymas pažeis daugumos Lietuvos žmonių teisę į orią senatvę.

REKLAMA
REKLAMA

„Tai, ką siūlo Socialinės apsaugos ir darbo ministerija, man, kaip buvusiam šios ministerijos viceministrui, yra protu nesuprantama. Kaip gali institucija, kuri pati turi rūpintis žmonių socialine gerove, gali teikti tokius siūlymus, kurie akivaizdžiai pablogina būsimų pensininkų socialinę padėtį“, — sako Seimo Darbo partijos frakcijos narys Mečislovas Zasčiurinskas.

REKLAMA

Nuo kitų metų įsigaliojantys Valstybinio socialinio draudimo pensijų įstatymo pakeitimai turi suteikti į pensiją išeinantiems žmonėms galimybę pasirinkti penkerius geriausius sovietinio arba jau nepriklausomos Lietuvos stažo metus. Tačiau Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos skaičiavimais tokia tvarka papildomai kainuotų 130 mln. Lt ir būtų pernelyg dosni.

„Akivaizdu, kad Vyriausybė paprasčiausiai siekia apgauti žmones. Iš vienos pusės teigiama, kad siūloma tvarka bus palankesnė žmonėms, o iš kitos pabrėžiama, kad Vyriausybė galės sutaupyti 130 mln. Lt. Juk bet kam akivaizdu, kad Vyriausybės „sutaupyti“ pinigai bus paprasčiausiai atimti iš Lietuvos žmonių. Šiame fone, po mūsų spaudimo Vyriausybės pagaliau priimtas sprendimas atstatyti pensijas į prieškrizinį lygį yra nieko vertas, nes nebeskaičiuojamos sovietmečiu gautos pajamos ir prailgintas pensinis amžius tik dar labiau sumažins pensijas, kurios ir taip yra vienos mažiausių Europoje“,  — įsitikinęs M. Zasčiurinskas.

Pasiūlymas suteikti galimybę į pensiją išeinantiems žmonėms pasirinkti penkerius paeiliui einančius palankiausius stažo metus Seime buvo priimtas Darbo partijos frakcijos iniciatyva praėjusios Seimo kadencijos pabaigoje, todėl darbiečiai žada imtis visų įmanomų priemonių siekiant užkirsti kelią šios tvarkos pakeitimui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų