REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Advokatų kontora „Borenius“ kartu su projekto partneriais Mykolo Romerio universiteto Studentų atstovybe (MRUSA) ir interneto portalu „Balsas.lt“ bei savaitraščiu „Balsas.lt savaitė“ kviečia MRU studentus dalyvauti konkurse „Borenius“ stipendijai gauti. „Borenius“ stipendija bus įteikta geriausio straipsnio „Nuosavybės teisės įgyvendinimas į žemės sklypą Mėnulyje“ autoriui.

REKLAMA
REKLAMA

Mėnulis, kosmosas ir teisė atrodo nesuderinami dalykai, tačiau tokią temą sugalvoti paskatino istorinis momentas, kai 1980 m. amerikietis Dennis Hope padavė pareiškimus privatizuoti visus Saulės sistemos dangaus kūnus, išskyrus, Žemę ir Saulę. Jis sėkmingai užregistravo nuosavybės liudijimą San Francisko žemės tarnyboje ir apie tai informavo Jungtines Tautas, JAV ir Sovietų Sąjungą, vėliau įkūrė kompaniją „The Lunar Embassy" ir dabar sėkmingai prekiauja Mėnulio sklypais.

REKLAMA

Tai tik vienas iš įrodymų, kad kosmoso teisė egzistuoja ir yra atvira tyrinėjimams. Kviečiame patyrinėti daugeliui neįprastą ir mažai kam žinomą teisės praktikos sritį. Interpretacijai ir išradingumui vietos tikrai pakanka, tad konkurso komisija tikisi ir laukia originalių straipsnių. Primename, kad straipsniai gali apimti tokius teisinius aspektus, kaip kosminių kūnų privatizavimas, žemės sklypų Mėnulyje prekyba ar Mėnulio ambasados veikla.

Straipsnius prašome siųsti el. paštu [email protected] arba adresu J. Jasinskio g. 16A, 01112;

Konkursas tęsiasi iki spalio 31 d.

Kviečiame dalyvauti!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų