REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Panevėžio miesto savivaldybės rinkliavų komisija, neseniai prabilusi apie ketinimus apmokestinti vairuotojus, besinaudojančius Savivaldybės įrengtomis aikštelėmis, bei nebeleisti už 2 litus palikti automobilio visai dienai, nusprendė prieš tai juos pamaloninti.

REKLAMA
REKLAMA

Komisija siūlo laikinai visiškai nebeimti mokesčio už automobilių statymą gatvėse ir aikštelėse.

REKLAMA

Rinkliavų komisijos pirmininkas, vicemeras Petras Narkevičius sakė, kad vairuotojai automobilius nemokamai galėtų statyti tol, kol bus galutinai apsispręsta dėl naujos rinkliavų sistemos mieste.

„Iki šiol mokesčius iš vairuotojų rinkusi Savivaldybės įmonė „Panevėžio gatvės“, pasikeitus įstatymams, nebegali to daryti. Turime apsispręsti, kokį mokesčių už automobilių statymą rinkimo būdą taikysime ateityje: statysime automatus, skelbsime konkursą mokesčių rinkėjams. Reikės nustatyti ir įkainius. Kol tai padarysime, būtų racionaliausiai visai neberinkti mokesčių“,– dėstė P.Narkevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, vairuotojams dar nėra ko ploti. Mat nežinia, ar tokiam Rinkliavų komisijos siūlymui pritars Taryba.

Įmonės „Panevėžio gatvės“ direktorius Gintaras Petrauskas pritaria, kad laikinai nebebūtų renkamas mokestis iš vairuotojų už automobilių stovėjimą.

„Kol nėra aiškumo, kaip ir kiek imti iš vairuotojų, geriau visai atsisakyti rinkliavų“, – sakė jis.

Rinkliavas iš vairuotojų rinkusi bendrovė „Panevėžio gatvės“ miestui pernai uždirbo 50 tūkstančių litų, užpernai – 100 tūkstančių litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šie pinigai buvo panaudoti miesto gatvėms tvarkyti. Nors pinigų rinkimas iš vairuotojų nėra nuostolingas užsiėmimas, bet iš to, anot P. Narkevičiaus, nauda nedidelė.

„Jeigu įskaičiuotume rinkliavos administravimo išlaidas, iš tų 50 tūkstančių nelabai kas ir liktų“, – kalbėjo jis.

„Sekundė“ jau rašė, kad Panevėžio miesto savivaldybė planuoja iš esmės peržiūrėti automobilių statymo aikštelėse ir miesto gatvėse principą. Laisvės aikštę, kurioje dabar darbo dienomis automobilius gali statyti tik tam tikrų valstybės institucijų atstovai, ketinama atverti visiems vairuotojams, tačiau už tam tikrą mokestį.

Bet tikrai ne už du litus visai dienai, kaip dabar, pavyzdžiui, prie miesto turgaus esančioje aikštelėje. P.Narkevičiaus nuomone, įkainis turėtų būti valandinis.

Savivaldybė analizuoja, kiek gyventojai naudojasi kitomis nemokamomis jos aikštelėmis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų