REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šią vasarą viešoji įstaiga „Investuok Lietuvoje“ vykdė viešąjį pirkimą „Investicinės aplinkos viešajame sektoriuje gerinimo konsultacijų/studijos/rekomendacijų pirkimas“. Paslaugų sutartis už beveik 100 tūkst. Lt buvo sudaryta su „Detter & Co". Tačiau Viešųjų pirkimų tarnyba, įvertinusi šį sandorį, nustatė, kad pažeistos Lietuvos Respublikos Viešųjų pirkimų įstatymo nuostatos.

REKLAMA
REKLAMA

VšĮ „Investuok Lietuvoje“ skelbia, kad jos misija — kurti Lietuvos žmonių gerovę, didinant šalies žinomumą ir pritraukiant investicijas. Nežinau, kaip šiai įstaigai sekasi kurti šalies žmonių gerovę, bet žioplių vardą ji lengvai susikūrė. „Investuok Lietuvoje“ pakvietė konkurse dalyvauti vienintelį dalyvį, kuriam įsipareigojo sumokėti beveik 100 tūkst. Lt. Kam buvo parankus vienintelis ir būtent šis dalyvis? Į šį klausimą, net ir pati viešoji įstaiga „Investuok Lietuvoje“ matyt negalėtų atsakyti“, — paslaugų pirkimo sutartimi stebisi Seimo Darbo partijos frakcijos narys Kęstutis Daukšys.

REKLAMA

Pasak parlamentaro, pinigai išmesti kaip į balą, nes konsultacija nupirkta projektui, kurį net patys valdantieji išbrokavo, taigi jokios naudos Lietuva iš to negaus.

„Neskaidrus pats projektas, toks buvo ir konsultacijų pirkimas. Beveik 100 tūkst. Lt prarasti, vykdant tam tikrų politikų užsakymą. Vietoje naudos Lietuvos žmonėms, tie pinigai buvo išmesti į balą. Tačiau šaukštai po pietų, pinigai valstybei nebus grąžinti“, — teigia darbietis.

Paradoksaliu K. Daukšys vadina Viešųjų pirkimų tarnybos sprendimą nubausti viešųjų pirkimų komisijos narius tik puse minimalios baudos. Toks atmestinas formalus situacijos vertinimas tik parodo, kad neskaidrūs sandoriai Lietuvoje nėra iš tiesų baudžiami. „Neskaidraus pirkimo suma siekia beveik 100 tūkst. Lt, o bauda už šią machinaciją — vos 250 Lt? Kur logika ir sveikas protas? Tai tas pats, kas pasakyti — na taip, pričiupome jus, susimokėkite centus ir toliau vartykite tūkstančius“, — piktinasi parlamentaras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų