REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Škoda“ atgaivino jau gerokai primiršta šios markės modelių vardą „Rapid“. 1937 metais pasirodė pirmas „Škoda Rapid“, o nuo 1984 iki 1990 metų buvo gaminamas sportiškas triduris „Rapid“ su varikliu gale. Dabar šis vardas vėl prisimintas – Indijos rinkai skirtas biudžetinis sedanas vėl vadinsis „Škoda Rapid“.

REKLAMA
REKLAMA

„Škoda Rapid“ gamyba Indijoje pradėta Čakano mieste. Beje, Indijos rinkoje „Škoda“ nėra naujokė – čekai Indijoje pasirodė dar 2001 metais, nuo to laiko čia parduota virš 122 tūkst. „Škoda“ automobilių.

REKLAMA

Tiesa, „Škoda Rapid“ nėra koks nors naujas kūrinys – praktiškai tai yra ne kas kita, kaip „Volkswagen Polo“ sedanas su „Škoda“ emblema. „Volkswagen Polo“ sedanai populiarūs augančiose rinkose, pvz. juos visai mėgsta Rusijos pirkėjai. Šiek tiek daugiau nuo „Polo“ sedano skiriasi tik priekinė „Škoda Rapid" dalis, ji artimesnė „Fabia“ modeliui. Automobilis bus montuojamas su 1,6 litro darbo tūrio benzininiais ir dyzeliniais motorais, abiejų jų galia bus vienoda ir sieks 105 a.g., skirsis tik sukimo momentas.

Teigiama, kad „Škoda Rapid“ jau kitais metais bus eksportuojama į kitas rinkas. Tačiau Europoje šis automobilis nepasirodys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų