REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Ober-Haus“ Lietuvos butų kainų indekso (OHBI), fiksuojančio butų kainų pokyčius penkiuose didžiausiuose Lietuvos miestuose (Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Panevėžyje), reikšmė šių metų rugsėjo mėnesį nepakito ir tai jau antras mėnuo iš eilės, kai indekso reikšmė nesikeičia.

REKLAMA
REKLAMA

Palyginti su praėjusių metų rugsėju, per metus butų kainos Lietuvos didmiesčiuose ūgtelėjo 0,1 proc.

REKLAMA

Šių metų rugsėjo mėnesio apibendrintai indekso reikšmei 0,1 proc. ūgtelėjusios butų kainos Kaune įtakos neturėjo. Kituose Lietuvos didmiesčiuose (Vilniuje, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Panevėžyje) kainų pokyčių pirmąjį rudens mėnesį nebuvo užfiksuota.

„Rudenį būsto rinkos aktyvumas tradiciškai išauga, tačiau rugsėjo mėnesio duomenys rodo, kad po vasaros ryškesnių butų kainų pokyčių kol kas nematyti nei viename šalies mieste. Prieštaringos nuotaikos ne tik Lietuvoje, bet ir pasaulyje lemia ir kiek mažesnį rinkos dalyvių aktyvumą nei buvo tikėtasi“, – komentuoja Saulius Vagonis, „Ober-Haus“ vertinimo ir rinkotyros skyriaus vadovas.

REKLAMA
REKLAMA

Per paskutinius 12 mėnesių Vilniuje butų kainos augo 2,4 proc.. Tačiau metinis butų kainų pokytis kituose šalies didmiesčiuose ir toliau išlieka neigiamas: Kaune - 2,1 proc., Klaipėdoje - 2,1 proc., Šiauliuose - 4,4 proc. ir Panevėžyje - 2,6 proc.

Nuo aukščiausio apibendrinto būsto kainų lygio, kuris buvo pasiektas 2007 m. pabaigoje, iki šių metų rugsėjo Vilniuje butų kainos yra sumažėjusios 39,1 proc., Kaune – 34,2 proc., Klaipėdoje – 46,1 proc., Šiauliuose – 45,4 proc. ir Panevėžyje – 46,3 proc.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų