REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ispanija ketina išduoti artimą buvusio Egipto prezidento Hosnio Mubarako sąjungininką, kaltinamą korupcija, pranešė Egipto valstybinė televizija.

REKLAMA
REKLAMA

Nei Ispanijos užsienio reikalų ministerija, nei prezidentūra to kol kas nepatvirtino, o Egipto televizija neatskleidė išsamesnės informacijos ir necitavo Ispanijos užsienio reikalų ministrės Trinidados Jimenez.

REKLAMA

Verslininkas Husseinas Salemas paspruko iš Egipto, kai prasidėjo sukilimas prieš H. Mubaraką, bet Ispanijoje buvo sulaikytas pagal tarptautinį arešto orderį.

Vienas iš su H. Salemo byla dirbančių teisėjų Madride „Reuters“ naujienų agentūrai sakė, kad jie šiuo metu laukia dokumentų dėl ekstradicijos svarstymo. Pasak teisėjo, išdavimo procedūra užtruks, prieš perduodant H. Salemą Egiptui teismas turi priimti sprendimą.

Ispanijos valdžia įšaldė milijonus eurų banko sąskaitose bei nekilnojamo turto ir prabangių automobilių, kurie priklausė H. Salemui. Jam taikomas namų areštas. Verslininkas Ispanijoje kaltinamas pinigų plovimu. Šie kaltinimai nesusiję su jam Egipte pateiktais kaltinimais, sakė teisėjas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų