REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Užgesus „Apple“ vadovo Steve'o Jobso gyvybei kai kurie žmonės stebino. Interneto ir ne tik skaitmeninės erdvės platybėse buvo daug tokių, kurie keikė, kad tą dieną nebuvo jokių žinių, išskyrus apie S. Jobsą. Visus juos vienijo neginčijamas argumentas, kad žmonės miršta kasdien, ir siūlė prisiminti badaujančius Afrikos vaikus. „Apie juos niekas tiek nerašo“, – sakė vienas piktas komentatorius.

REKLAMA
REKLAMA

Na, taip, ketvirtadienį prisijungus prie „Facebook“ ar „Twitter“ rasti įrašą, kuris nebūtų susijęs su „Apple“, buvo gana sudėtinga. Taip, vargšų Afrikos vaikų gaila. Tačiau, mielas komentatoriau, ar nors vienas iš jų kuo nors pakeitė mūsų gyvenimą? Jei ne S. Jobsas, šiandien greičiausiai mūsų kompiuteriai primintų grubias kartonines dėžes, o apie visiems prieinamų įrenginių daugialietiminių ekranų išpopuliarėjimą galėtume tik pasvajoti. O kur dar nešiojamųjų muzikos grotuvų išpopuliarinimas ar muzikos kūrinių pardavimo modelio perkėlimas į internetinę erdvę.

REKLAMA

Planšetiniai kompiuteriai, jei ne „iPad“, šiandien turbūt ir tebūtų likę kompiuterių entuziastų žaisliukai, o mums primintų fantastinius filmus. Ar jau minėjau naująjį bendrovės išradimą „Siri“, kuris, panašu, ateityje mums leis bendrauti su savo įrenginiais balsu, kaip, tai 1977 metais sėkmingai darė „Star Wars“ veikėjai?

Maža to, per „Apple“ gaminius neįgalieji gali pažinti pasaulį. Štai „Wired“ žurnalistas Timas Carmody rašo, kad vien naudodamasis „iPod Touch“ jo keturmetis autizmu sergantis sūnus išmoko kalbėti ir nuolat tobulina komunikacijos įgūdžius. Jei „Siri“ projektas bus sėkmingai plėtojamas, kompiuteriniai įrenginiai taps prieinami ir akliesiems.

REKLAMA
REKLAMA

Tie, kurie išgirdę „Apple“ nusipurto, prisimenate „Pixar“? Tą pačią kampaniją, kuri sukūrė „Žaislų istoriją“, žuviuką Nemo ir iš esmės išpopuliarino kompiuterinės grafikos animacinius filmus. Iki 2006 metų jai vadovavo tas pats S. Jobsas.

Taigi, mielas komentatoriau, tikiuosi, supratote, kodėl praėjusią ir šią savaitę ant daugelio leidinių viršelių – nespalvota S. Jobso fotografija, o kai kurie jų net nusprendė atsisakyti tam numeriui reklamos.

Martynas Pasiliauskas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų