REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Po kruvinų neramumų Kaire Egipto žinybos stiprina saugumo priemones. Pasak valstybinės televizijos, baiminantis naujų riaušių, prie parlamento pastato ir kitų svarbių objektų nusiųsta daugiau karių.

REKLAMA
REKLAMA

Valstybinės naujienų agentūros „Mena“ duomenimis, suimta dešimtys žmonių, kurie įtariami „chaoso kurstymu“.

REKLAMA

Per gatvių mūšius tarp koptų krikščionių, musulmonų ir saugumo pajėgų sekmadienio vakarą žuvo 24 žmonės ir mažiausiai 200 buvo sužeisti. Prieš prasidedant riaušėms, tūkstančiai koptų krikščionių taikiai protestavo prieš jų bažnyčios užpuolimą šalies pietuose.

Po neramumų kai kuriose Kairo dalyse iki antradienio paskelbta komendanto valanda. Ar suimtieji yra krikščionys, ar musulmonai, kol kas nežinoma.

Daugiau kaip tūkstantis policininkų ir kareivių naktį į pirmadienį šarvuotais automobiliais saugojo valstybinės televizijos pastatą, prie kurio prasidėjo neramumai. Mūšiai vėliau išplito į netoliese esančią Tahririo aikštę. Susirėmimuose dalyvavo tūkstančiai žmonių, kurie svaidėsi akmenims ir padegamaisiais užtaisais. Vienoje vietoje į žmonių minią rėžėsi šarvuotas saugumo pajėgų automobilis. Po vidurnakčio žmonių grupelės traukė miesto centru ir puldinėjo automobilius su krikščionimis.

REKLAMA
REKLAMA

Ministras pirmininkas Essamas Sharafas per televiziją kreipėsi į gyventojus, pareikšdamas, kad smurtas kenkia permainoms, kurios pradėtos po buvusio prezidento Hosnio Mubarako nuvertimo. „Šie įvykiai grąžino mus kelis žingsnius atgal, – kalbėjo premjeras. – Vietoj to, kad judėtume į priekį ir kurtume modernią valstybę demokratijos pagrindu, mes vėl turime siekti stabilumo“.

Europos Sąjunga (ES) griežtai pasmerkė įvykius Egipte. „24 žuvusieji – niekas pasaulyje žmonėms nesuteikia teisės vykdyti religinę kovą“, – Liuksemburge sakė ES užsienio reikalų ministrė Catherine Ashton.

Taip pat skaitykite:

Egipto premjeras ragina nusiraminti po dramatiškų įvykių Kaire (video)(foto)

Per protestą Egipte žuvo mažiausiai 17 žmonių (foto)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų