REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus pašonėje, Rokantiškėse, duris atvėrė nauja pradžios mokykla – ugdymo namai „Saulės Gojus". Naujoji mokslo įstaiga pastatyta per rekordiškai trumpą laiką – mažiau nei dvi savaites. Šioje mokykloje mokslo metus pradėjo pirmieji 17 pradinukų.

REKLAMA
REKLAMA

Naujoji mokykla Rokantiškėse, Vilniaus rajone, sumontuota iš modulinių bendrovės „Cramo“ nuomojamų namelių - konstrukcijų.

REKLAMA

„Darželį čia atidarėme jau prieš dešimtmetį. Slapčia vis pasvajodavome apie plėtrą ir pradinę mokyklą, tačiau taip vis ir palikdavo ateičiai. Kiekvienais metais ir iš tėvelių jausdavome padrąsinimą, vis klausdavo, kada planuojame mokyklą atidaryti. Darželio pastate įsikūrusios trys ikimokyklinukų grupės, todėl vietos dar vienai grupei čia tikrai nebebuvo. Šiemet, viešėdama Švedijoje, kaip tik pamačiau iš modulinių pastatų bendrovės „Cramo“ sukonstruotą laikiną darželį. Apžiūrėjau, pabendravau su ten dirbančiais pedagogais. Taip šią idėją parsivežiau į namus. Susitikome su „Cramo“ atstovais Lietuvoje, pasikalbėjome, ir už kelių savaičių mokykla jau stovėjo mūsų kieme. Puiki pradinės mokyklos alternatyva keletai metų. Per tą laiką planuojame ir priestato statybas užbaigti“ - sakė Laima Sirutienė, privačios švietimo įstaigos „Saulės Gojus“ direktorė.

REKLAMA
REKLAMA

Naujoji pradinė mokykla sumontuota iš 4 modulinių pastatų, bendras patalpų plotas - apie 80kv. m . Naujoji mokykla erdvi, šviesi, gerai vėdinama. Persirengimo kambarį ir išėjimą į lauką jungia erdvus koridorius.

Mokykla (nuotr. Gamintojo)Mokykla (nuotr. Gamintojo)

Bendrovės „Cramo“ atstovas Vaidas Jurgelėnas patikino, kad patalpos puikiai tarnaus ir žiemą: „Darželiai iš tokių modulinių pastatų jau keliasdešimt metų labai populiarūs Skandinavijos šalyse. Juos jau išbandė ir pritaikė ir mūsų kaimynai latviai. Todėl net neabejoju, kad atlaikys ir atšiaurią lietuvišką žiemą. Pastatas kokybiškai sumontuotas, sandarus, gerai apšiltintas“ – sakė jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Modulinių pastatų privalumas – lengvas ir greitas montavimas. Esant poreikiui, labai greitai ir nesudėtingai galima bus mokyklą plėsti, prie esamos pastato dalies prijungiant naujų namelių arba perkelti į kitą vietą.

Mokykla (nuotr. Gamintojo)Mokykla (nuotr. Gamintojo)

Švietimo ir mokslo viceministras Vaidas Bacys pasidžiaugė „Saulės Gojus“ iniciatyva: „Labai smagu matyti, kad ir Lietuvoje turime sėkmingų pavyzdžių, kaip paprastai, greitai ir be milijoninių investicijų galima išspręsti problemą“ – sakė jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų