REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nobelio taikos premijos laureatė Shirin Abadi paragino išlaisvinti Baltarusijos žmogaus teisių aktyvistą Alesį Beliackį ir išreikė nusivylimą Lietuvos ir Lenkijos veiksmais.

REKLAMA
REKLAMA

„Alesis Beliackis turi būti nedelsiant paleistas į laisvę, kad galėtų tęsti savo drąsią ir teisėtą veiklą, kuri taip reikalinga jo šalies žmonėms ir visam regionui“, – pareiškė S. Abadi. Nobelio taikos premija šiai žymiai Irano žmogaus teisių aktyvistei skirta 2003 metais.

REKLAMA

„Mane labai nuliūdino žinia apie tai, kad dvi Europos Sąjungos valstybės, Lietuva ir Lenkija, padėjo baltarusių valdžiai suimti Alesį Beliackį“, sakė S.Abadi.

Jos pareiškimą savo tinklalapyje „spring96.org“ skelbia organizacija „Viasna“. A. Beliackis yra šios įtakingiausios žmogaus teisių gynimo organizacijos Baltarusijoje įkūrėjas ir vadovas.

Kaip skelbta, įvairių šalių žmogaus teisių gynėjai A. Beliackį buvo iškėlę šių metų Nobelio taikos premijai, tačiau jis jos nepelnė.

A. Beliackis jau daugiau nei du mėnesiai suimtas Minske ir laukia teismo dėl kaltinimų mokesčių slėpimu. Aktyvistą valdžia suėmė pagal teisinės pagalbos prašymą iš Lietuvos ir Lenkijos gavusi informacijos apie A. Beliackio banko sąskaitas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų