REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Britų superautomobilių gamintojas „McLaren“ savo „prisikėlimą iš pelenų“ pradėjo labai sėkmingai – 59 „McLaren MP4-12C“ jau yra pas užsakovus, užsakyti yra dar 179 superautomobiliai. Automobilį labai teigiamai įvertino ir JAV, ir Kinijos rinkos, tačiau šiomis dienomis „McLaren“ pareiškė, kad stabdo gamybą, kol bus ištaisyti keli smulkūs konstrukciniai defektai.

REKLAMA
REKLAMA

Kompanijos Šiaurės Amerikos padalinio vadovas Tonis Džozefas aiškino, kad automobiliuose aptiktos kelios „vaikiškos ligos“, kurios gali gadinti bendrą kokybiško superautomobilio vaizdą – esą kartais užrasoja automobilio žibintai, kyla problemų su durų mechanizmais. Teigiama, kad automobilio saugumui ir valdymo charakteristikoms tai jokios įtakos neturi, tačiau kompanija nori visas konstrukcines klaideles ištaisyti dar prieš atnaujinant gamybą.

REKLAMA

Tačiau pikti liežuviai kalba, kad gamybos stabdymo priežastys gali būti rimtesnės. Argumentas – sudaužyti jau du „McLaren MP4-12C“. Abiejų superautomobilių vairuotojai nesuvaldė važiuojant dideliu greičiu. Be to, britų leidinys „Autoevolution“ atkapstė, kad „McLaren“ šeimininkai skundžiasi stabdžių hidraulinių magistralių kokybe, vandens patekimu į prietaisų skydą, o taip pat borto elektronikos darbu.

„McLaren MP4-12C“ – „šviežutėlis“ superautomobilis, kurio paklausa iš karto viršijo visas prognozes. Tad įdomu, ar šios kokybės problemos yra siekio patenkinti rinkos poreikius išdava, ar konstruktorių klaidos projektuojant automobilį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų