REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ar gali keletas papildomų kilogramų tapti trukdžiu lovoje? Ir ar padės kokybiškas seksas sulieknėti? 7 faktai apie TAI!

REKLAMA
REKLAMA

Viršsvoris daro įtaką seksualumui...

Vokietijoje atlikus apklausą nustatyta, kad bent jau šioje šalyje liekni žmonės tikrai mylisi dažniau. Kiti tyrimai parodė, kad viršsvorio turinčios moterys turi mažiau seksualinių fantazijų – ypač tos, kurioms papildomi kilogramai nusėdę juosmens srityje. Tai aiškinama biocheminiais procesais, vykstančiais riebalų ląstelėse.

REKLAMA

Čia riebalai testosteroną, lytinį potraukį reguliuojantį hormoną, verčia kitu – estrogenu.

...bet niekaip nepaveikia pasitikėjimo savimi sekso metu

Lieknas žmogus gali taip pat nepasitikėti savo jėgomis lovoje, kaip ir storulis. Seksualinė savivertė įskiepijama dar ankstyvoje vaikystėje, ją formuoja tėvų santykiai su vaiku. Jei vaikas jautėsi šeimoje mylimas ir saugus, jis išauga labiau pasitikintis savimi, ir ši savybė išlieka nepakitusi nepriklausomai nuo jo kūno svorio.

REKLAMA
REKLAMA

Dažnai moteriai sunku patikėti, kad vyras nekreipia dėmesio į jos svorį

Mergaitėms nuo vaikystės skiepijamas poreikis pelnyti aplinkinių akyse. Todėl užaugusioms joms toks svarbus išlieka žvilgsnis iš šalies – jos įvairiose gyvenimo situacijose stengiasi pamatyti save kitų žmonių akimis. Jei moteris pati nepatenkinta savo kūnu, jai sunku patikėti, kad vyras žvelgia į ją kur kas mažiau kritiškai nei ji pati. Ir vis dėlto taip jau yra: vyrai retai kada kreipia dėmesį į keletą papildomų kilogramų ant moters kūno, sekso metu jiems kur kas labiau rūpi... pats seksas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nepasitikėjimą savo kūnu sukelia ne viršsvoris

Dažniausiai savo kūnu nepasitiki žmonės, kurie yra nepatenkinti savo gyvenimu. Toks žmogus visame kame mato tik trūkumus ir negeba ar nenori įžvelgti privalumų.

Sulieknėjus aktyvėja intymus gyvenimas

Taip nutinka ir dėl fiziologinių, ir dėl psichologinių priežasčių. Fiziologinė priežastis – tai, kad sumažėjus riebaliniam audiniui organizmas ima gaminti daugiau testosterono. O kuo daugiau šio hormono – tuo stipresnis lytinis potraukis ir orgazmas. Psichologinė priežastis – tai, kad įveikus savo tikslą, t.y. sulieknėjus, imama labiau pasitikėti savo jėgomis, o tai teigiamai veikia ir sekso kokybę. Sulieknėjusi moteris jau nebesigėdija savo kūno, gali rinktis dailesnius, seksualius apatinius rūbus.

REKLAMA

Seksas – puikus motyvas lieknėti

Viršsvoris gali „techniškai“ ir netrukdyti lovoje, tačiau jis neigiamai veikia savijautą ir libido. Be to, pasak italų mokslininkų, dėl didelio poodinių riebalų kiekio žmogus tampa nebe toks jautrus glamonėms. Lieknėjimas šį trūkumą ištaiso. Taip pat nustatyta, kad viršsvorio turinčių moterų makštis išskiria mažiau sekreto, dėl ko lytiniai santykiai gali tapti ne tokie malonūs.

Aktyvus seksas padeda kontroliuoti svorį

Seksas, kaip ir bet kuri kita aktyvi veikla, skatina kalorijų deginimą ir stiprina raumenis. O malonūs pojūčiai skatina organizmą išskirti hormonus, kurie teigiamai veikia savijautą ir padeda išlaikyti tonusą. Bendras tonusas, kaip žinia, taip pat padeda lieknėti. Galiausia... sekso metu juk neužkandžiaujate, tiesa? Pokštas, bet vis dėlto veiksmingas: kuo dažniau mylimasi, tuo rečiau varstomos šaldytuvo durys!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų