REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Socialinių reikalų ir darbo komiteto pirmininkas Rimantas Jonas Dagys mano, kad prieš priimant sprendimus dėl galimybės tam tikrų profesijų darbuotojams išeiti į išankstinę pensiją reikėtų pasiklausti socialines įmokas mokančių dirbančiųjų ir jiems atstovaujančių organizacijų.

REKLAMA
REKLAMA

Politiko nuomone, esant reikalui tokią diskusiją Socialinių reikalų ir darbo komitetas galėtų surengti Seime.

REKLAMA

Pasak R. J. Dagio, Socialinių reikalų ir darbo komitetas gauna daug prašymų (kreipiasi mokytojų, ugniagesių gelbėtojų, narų ir daugelio kitų profesinių sąjungų atstovai) inicijuoti įstatymų pataisas, numatančias galimybę išeiti į pensiją gerokai anksčiau nei sulaukus šiuo metu nustatyto pensinio amžiaus.

„Kaip Socialinių reikalų ir darbo komiteto pirmininkas esu pasiryžęs diskutuoti ir aptarti visus keliamus šių organizacijų klausimus dėl jų išankstinės pensijos. Esu ne kartą Seime siūlęs didinti socialinio draudimo įmokas, tai padarius atsirastų daugiau galimybių, taip pat ir išankstinėms pensijoms mokėti, tačiau Seimo pritarimo nesulaukiau“, – sako R. J Dagys.

Jis atkreipė dėmesį, kad socialinio draudimo įmokas moka visi dirbantys asmenys ir sumoka tikrai nemažai – daugiau nei 500 litų kas mėnesį pensijų fondams ir „Sodrai“. „Todėl šiuo metu nusprendus įvairioms socialinėms grupėms suteikti galimybę išeiti į pensiją gerokai anksčiau, reikštų, kad visi likusieji dirbantieji turėtų sumokėti už šių asmenų pensijas papildomai“, – pastebi Seimo komiteto vadovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų