REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Spalio 9 dieną viso pasaulio paštų operatoriai minės Pasaulinę pašto dieną. Ta proga penktadienį Vilniaus centriniame pašte atidaryta filatelijos ir vaikų piešinių paroda.

REKLAMA
REKLAMA

„Šiemet jau 42-ąjį kartą minėsime Pasaulinę pašto dieną. Norėjome parodyti praeities, dabarties ir ateities paštą. Pašto istoriją ir raidą neabejotinai geriausiai iliustruoja filatelija. Būtent pašto ženkluose įamžinami svarbiausi įvykiai. Dėl to visus pakvietėme apžiūrėti kelių Lietuvos filatelistų sukauptų išties įspūdingų pašto ženklų kolekcijų“, ‒ sako Lietuvos pašto Rinkodaros ir komunikacijos departamento vadovė Rasa Kruopaitė-Lalienė.

REKLAMA

Parodos atidaryme dalyvavo ne tik žymūs Lietuvos filatelistai, bet ir viena jauniausių filatelisčių keturiolikmetė Viktorija Kirilovaitė, kuri parodoje pristatė savo pašto ženklų kolekciją „Pasaulio pasakos“.

Jaunąją filatelistę šiuo pomėgiu užkrėtė senelis Leonas Veržbolauskas, kurio pašto ženklų kolekcija „Tūkstantmetė Lietuvos istorija pašto ženkluose“ taip pat eksponuojama parodoje. Filatelistas Jonas Načiūnas parodos lankytojams pristatė ypatingą pašto ženklų kolekciją „Rožė - gėlių karalienė“, dalyvavusią ne vienoje filatelinėje parodoje.

REKLAMA
REKLAMA

Nuo spalio 7 iki 31 dienos Vilniaus centriniame pašte veiks ne tik pašto ženklų, bet ir vaikų piešinių paroda. Specialiai pašto dienai visos šalies mokiniai piešė ateities paštą. Parodai pasibaigus speciali komisija išrinks tris piešinius, kuriuos Lietuvos paštas pavers tikrais atvirlaiškiais.

Savo darbus konkursui vaikai gali siųsti iki spalio 21 dienos.

Spalio 9-oji taip pat yra Pasaulinės pašto sąjungos įkūrimo diena. Lietuva į šią organizaciją įstojo 1922 m. sausio 1 d., o narystę joje atnaujino 1992 m. sausio 10 d., tapdama 169-ąja nare. Viena seniausių pasaulio organizacijų šiuo metu vienija 191 šalį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų