REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ventspilis įsives savo miesto valiutą ventą, įkurs atstovybes užsienyje ir įgyvendins kitas priemones „valstybei valstybėje“ įkurti, penktadienį pareiškė šio Latvijos uostamiesčio meras Aivaras Lembergas.

REKLAMA
REKLAMA

Spaudos konferencijoje jis pranešė, kad išsamiai savo koncepciją spalio 12 dieną pristatys Rygoje, kadangi Ventspiliui „Latvija yra pirmoji draugiška valstybė“.

REKLAMA

Būtinybę įvesti piniginį vienetą ventą meras grindžia tuo, kad latas susietas su euru, o eurui žlugus nukentėtų ir latas.

Vienas Latvijos oligarchų A. Lembergas spaudos konferencijoje priminė, kad Ventspilis jau turi savo vėliavą ir herbą, o ir Naujieji metai mieste pasitinkami 33 min. vėliau.

„Aš, be abejonės, suprantu, kad bus daug priekaištų, tačiau nematome kitos išeities. Mes esame labai nusivylę Saeimos rinkimų rezultatais, ypač dėl tebesitęsiančio politikų veidmainiavimo, neryžtingumo ir godumo“, sakė V. Lembergas. Ventspiliui jis vadovauja nuo 1988 metų.

Šiemet inicijuodamas Saeimos paleidimą dėl jo priklausomybės nuo oligarchų, tuometis prezidentas Valdis Zatleras vienu jų įvardijo ir A. Lembergą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų