REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasieniečių persekiojamas pažeidėjas nespėjo panaudoti turėto dujų balionėlio - jis pareigūnams pasidavė po įspėjamojo šūvio.

REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Vištyčio užkardos pasieniečiai ties Vilkaviškio rajono Pakalnių kaimu pastebėjo grupelę asmenų, einančių sienos su Rusija link.

REKLAMA

Du pasieniečių patrulius pamačiusi ketveriukė apsisuko ir skirtingomis kryptimis puolė bėgti į Lietuvos gilumą. Ji nereagavo į VSAT pareigūnų reikalavimus sustoti ir perspėjimus, kad bus panaudotas tarnybinis ginklas.

Gaudynių metu pasienietis pamatė, kaip vienas sprunkantis bėglys iš kišenės traukia dujų balionėlį. Pasienietis į orą paleido įspėjamąjį šūvį. Tai išgąsdino sprunkantį vyrą, kuris pats krito ant žemės ir nebejudėjo. Prišokę pareigūnai bėglį, kuris neturėjo pasienio ruože privalomų asmens dokumentų, surakino antrankiais.

REKLAMA
REKLAMA

Nustatyta, kad sulaikytasis yra 25 metų Vilkaviškio rajono gyventojas.

Įvykio vietą apžiūrėję pasieniečiai aptiko pažeidėjo bendrininkų išmestus brezentinius savadarbius naščius su kabliais. Kontrabandos nešikai juos naudoja kelioms cigarečių dėžėms gabenti. Manoma, kad grupelė valstybės sienos link galėjo eiti pasiimti kontrabandinio rūkalų krovinio.

Sulaikytajam pasieniečiai pradėjo administracinių bylų teisenas dėl Pasienio teisinio režimo taisyklių pažeidimo bei pasipriešinimo pareigūnams ir jų reikalavimų nevykdymo.

Už pirmą pažeidimą gresia įspėjimas arba bauda nuo 150 iki 300 litų, už antrą - nuo 300 iki 500 litų arba administracinis areštas nuo 15 iki 30 parų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų