REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Medicinos ekspertai įvardijo tris akivaizdžiausias vieno iš „Apple“ steigėjų Steve'o Jobso mirties priežastis, pranešė „CBS News“. Pasak jų, tai gali būti vėžys, nustojusios funkcionuoti persodintos kepenys ir gyvybei pavojingas šalutinis imuninę sistemą slopinančių vaistų poveikis.

REKLAMA
REKLAMA

Pabrėžiama, kad tai ne S. Jobsą gydžiusių medikų, o kelių nepriklausomų ekspertų neoficiali nuomonė. Dėl galimų S. Jobso mirties priežasčių apklausti gydytojai  rėmėsi tik viešumoje pasirodžiusia informacija apie S. Jobso sveikatos būklę ir jam skirtą gydymą. Ji yra gana šykšti, nes S. Jobsas ir jo artimieji stengėsi laikyti paslaptyje savo asmeninio gyvenimo reikalus.

REKLAMA

Pranešama, kad S. Jobsui pavyko 7 metus pragyventi sergant reta kasos vėžio forma, kai vėžinės ląstelės plinta rečiau nei paprastai. Nors dar šių metų pavasarį buvo vilčių, kad S. Jobso būklė pradės gerėti,  dabar ekspertai pastebi, jog prieš 2 metus jam atlikta kepenų persodinimo operacija buvo blogas ženklas. Tai esą buvo patikimas liudijimas, jog liga ne tik nesitraukia, bet dar labiau progresuoja.

Daugelis ekspertų mano, jog S. Jobsui buvo atlikta labai sudėtinga kasos operacija, kurios metu pašalinama dalis kasos, plonųjų žarnų ir  kai kuriais atvejais dalis skrandžo, o po to iš naujo rekonstruojama organizmo virškinimo sistema.

REKLAMA
REKLAMA

Kai kurių vėžio specialistų teigimu, kepenų persodinimas galėjo išgelbėti S. Jobsą, tačiau praėjus 1 - 2 metams po operacijos vėžys galėjo atsinaujinti, ir ko gero būtent taip ir nutiko.

Pats S. Jobsas 2004 m. pranešė, kad jam buvo pašalintas nedidelis auglys kasoje, o vėžio tipas esą buvo lengvesnis ir lengviau pasiduodantis gydymui, nei įprastinė kasos vėžio forma. Jei neįvyksta recidyvų, po tokios operacijos kai kurie pacientai gali pragyventi net 20 ar 30 metų, tačiau ligai atsinaujinus šis laiko tarpas sumažėja iki 7 - 8 metų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų