REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mykolo Romerio universiteto Erasmus programos dalyviai spalio 6 d. lankėsi Zarasų „Ąžuolo“ gimnazijoje, šiandien, spalio 7 d. vyksta į Utenos Dauniškio gimnaziją, o spalio 21 d. svečiuosis Vilniaus r. Pagirių gimnazijoje. Bendradarbiavimą su gimnazijomis vainikuos lapkričio 11 d. organizuojamas renginys Universitete, kur Zarasų, Utenos ir Pagirių gimnazijų abiturientai ir MRU Erasmus studentai kartu dalyvaus Erasmus Got Talent 2011 projekte.

REKLAMA
REKLAMA

Išvykomis į gimnazijas stiprinamas Universiteto ryšys su bendrojo ugdymo institucijomis, skatinama bendrauti studentus – Erasmus programos dalyvius ir mokinius, būsimuosius studentus, pažinti kultūrų ir kalbų įvairovę Lietuvoje bei Europoje, sužinoti apie galimybes studijuoti ir dalyvauti Erasmus programoje studijų metu.

REKLAMA

Taip pat atkreipiamas dėmesys į judaus jaunimo iniciatyvą bei Europos 2020 programą, moksleiviai raginami domėtis, aktyviai dalyvauti ir kurti tiek savo pačių ateitį pasirenkant profesiją, tiek aukštąją mokyklą, kurioje turės plačias galimybes dalyvauti mobilumo programose. Kartu tikimasi sustiprinti moksleivių, studentų ir mokytojų tarpkultūrinio bendravimo įgūdžius ir padidinti toleranciją užsienio šalių piliečiams.

Mykolo Romerio universiteto Erasmus studentų ir studentų mentorių 52 asmenų grupė vyksta į Zarasus ir i Uteną susitikti su Zarasų „Ąžuolo“ gimnazijos bei Utenos Dauniškio gimnazijos abiturientais ir mokytojais, 32 asmenų grupė vyks i Vilniaus rajoną susitikti su Vilniaus r. Pagirių gimnazijos abiturientais ir mokytojais

REKLAMA
REKLAMA

Įgyvendinant projektą MRU Erasmus užsienio studentai rengs ir skaitys pranešimus ar kitokio pobūdžio vizualizacijas apie savo šalis, universitetus, kultūrą bei papročius. MRU studentai mentoriai ESN MRU Vilnius sekcijos nariai arba buvę Erasmus studentai – apie savo pasirinkimus ir įtaką jų asmeniniam tobulėjimui: profesijos, sprendimą dalyvauti Erasmus programoje, užsienio šalį ir universitetą studijoms/praktikai, dalyvauti Erasmus studentų mentorių veikloje ir pan.

Moksleiviai ir mokytojai rengs gimnazijų savo miesto, kultūros pristatymus, dalinsis mintimis apie profesinio pasirinkimo dilemas.

Bendrų susitikimų metu numatomas laikas neformaliam bendravimui ir saviveiklos raiškai tiek gimnazijose, tiek lapkričio mėn. renginyje Mykolo Romerio universitete Erasmus Got Talent. Moksleiviams ir mokytojams yra siūloma kartu su studentais rengti bendrus talentų pasirodymus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų