REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Pirmininkė Irena Degutienė teigia, kad Lietuva turėtų iš Japonijos mokytis, kaip kurti ir palaikyti smulkųjį ir vidutinį verslą, kuris tampa viduriniosios klasės oraus ir atsakingo gyvenimo pagrindu.

REKLAMA
REKLAMA

Anot Seimo spaudos tarnybos pranešimo, tai I. Degutienė sakė po susitikimo su Japonijos užsienio prekybos organizacijos (JETRO) prezidentu Hidehiru Joku (Hidehiro Yokoo) ir kitais vadovais Tokijuje.

REKLAMA

Organizacijos vadovai pristatė Seimo Pirmininkei JETRO veiklą, domėjosi galimybėmis investuoti Lietuvoje ir sulaukti daugiau Lietuvos investicijų bei produkcijos Japonijoje.

Seimo Pirmininkė pristatė galimybes investuoti Lietuvoje, informavo, kad Lietuva yra priėmusi nacionalinę investicijų pritraukimo 2011-2021 metais programą, turi aiškią šios srities strategiją ir taiko konkrečias mokestines nuolaidas užsienio investuotojams.

REKLAMA
REKLAMA

JETRO ypatingą dėmesį skiria Japonijos smulkiojo ir vidutinio verslo informavimui apie galimybes investuoti užsienyje ir pritraukti investicijų Japonijoje.

„Mums reikėtų daugiau informacijos apie tokias galimybes Lietuvoje, taip pat tikėtumėmės ir daugiau žinių apie produktus ir investicijas, kuriuos Lietuvos verslas galėtų pasiūlyti Japonijai. Mūsų organizacijos užduotis - pristatyti šią informaciją smulkiojo ir vidutinio verslo įmonėms, kurios sudaro didelę dalį Japonijos ekonomikos ir iš kurių gaunamų pajamų gyvena didžioji dauguma viduriniosios klasės Japonijoje atstovų“, - sakė JETRO prezidentas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Seimo Pirmininkė pabrėžė, kad Lietuvai bendradarbiavimas su Japonija būtų labai naudingas, nes suteiktų galimybę mokytis kitokios verslo kultūros, kurioje didelis dėmesys skiriamas viduriniosios klasės pajamas užtikrinančio smulkiojo ir vidutinio verslo plėtrai.

„Lietuva turi daug ko išmokti iš Japonijos, ypač smulkaus ir vidutinio verslo plėtros srityje. Juk būtent šis verslas Japonijoje užtikrina viduriniosios klasės pajamas, kurios šios klasės atstovams leidžia jaustis oriais ir atsakingais piliečiais“, - sakė I. Degutienė.

JETRO glaudžiai bendradarbiauja su Japonijos Vyriausybe ir skatina prekybą ir investicijas. Dabar organizacija itin daug dėmesio skiria tiesioginėms užsienio investicijoms Japonijoje ir padeda vidutinėms Japonijos įmonėms kuo geriau pasinaudoti pasaulinio eksporto potencialu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų