REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Monikos Levinski – 42-ojo JAV prezidento Bilo Klintono meilužės – likimas vėl atsidūrė po didinamuoju stiklu. Tik šįkart buvusi Baltųjų rūmų stažuotoja dėmesio sulaukė ne dėl to, kad įsivėlė į dar vieną skandalą, priešingai – dėl savo uždarumo ir vienatvės.

REKLAMA
REKLAMA

Po skandalo, vos neišvertusio iš posto Bilo Klintono, prabėgo septyniolika metų, o pagrindinė jo herojė vis dar bando pamiršti romaną su Baltųjų rūmų šeimininku. Tačiau padaryti tai nėra taip lengva: Monika Levinski kaip buvo, taip ir lieka riebių juokelių bei nepadorių anekdotų veikėja.

REKLAMA

Ji taip ir neištekėjo, nesusilaukė vaikų. O visi Monikos bandymai įsitvirtinti gyvenime, pradėti savo verslą tapo dar vienu dideliu nusivylimu.

Iš pradžių ji, tiesa, bandė pasinaudoti savo liūdna šlove. Filmavosi televizijoje, reklamoje. Net turėjo (deja, labai trumpai) nuosavą realybės šou. Paskui taip pat nesėkmingai bandė pradingti iš visuomenės akiračio – išsikėlė gyventi į Londoną, kur 2006-aisiais baigė Ekonomikos mokyklą ir gavo socialinės psichologijos magistrės laipsnį.

REKLAMA
REKLAMA

Bet nuo to laiko praėjo penkeri metai, ir dabar, jei tikėtume bulvarine spauda, 38-erių moteris gyvena kone atsiskyrėlės gyvenimą blaškydamasi tarp Los Andželo, kur gyvena jos tėvai – onkologas ir rašytoja, emigravusio Lietuvos žydo duktė, – su broliu, ir Niujorko, kur Levinskių šeima irgi turi butą.

Savo namus Monika pardavė. Ji vis dar desperatiškai bando pakilti karjeros laiptais. Griebiasi tai vieno, tai kito projekto, tik kad dauguma jų taip niekada ir netampa tikrove arba nepateisina lūkesčių, kaip tas kartas, kai Monika buvo pasišovusi prasigyventi iš vardinių rankinių kūrimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Atstumtoji ir savo noru

Naujausia M. Levinski svajonė – įkurti nuosavą viešųjų ryšių agentūrą kol kas irgi lieka tik svajone. Kažkas nutekino spaudai, kad šiuo metu Monika šiek tiek užsidirba kaip laisvai samdoma darbuotoja vieno savo draugų viešųjų ryšių kompanijoje. Šiek tiek pinigų turi jos šeima. Iš to moteris ir gyvena. Jokių pasilinksminimų ir vakarėlių, jokio socialinio gyvenimo apskritai. Net kiekvienas išėjimas į viešumą prieš tai kruopščiai apgalvojamas – ar verta?

Štai ir pasiekė žurnalistų ausis kalbos, esą moters, nuo kurios kadaise priklausė galingiausios pasaulio valstybės vadovo likimas, savigarba ir pasitikėjimas savimi nukritęs iki rekordinių žemumų.

REKLAMA

Itin smulkiai aprašytas ir labai intymus M. Levinski romanas su dabar 65-mečiu B. Klintonu vos nesibaigė tragiškai jam. Tačiau galiausiai eksprezidentas iš šios nepaprastai nemalonios situacijos (vien ką reiškė atviras Monikos liudijimas apie oralinį seksą Ovaliniame kabinete ir kaip įrodymas prokurorams pateikta liūdnai pagarsėjusi sutepta mėlyna suknelė, kurios dėmės autentiškumą įrodė politiko kraujo tyrimas) išėjo susigrąžinęs orumą ir net tautiečių pasitikėjimą. Buvusi Baltųjų rūmų stažuotoja, iš pradžių daugelio laikyta auka, metams bėgant tapo tikrų tikriausia atstumtąja.

REKLAMA

Blogiausia, anot M. Levinski artimų šaltinių, kad ji pati tai puikiausiai jaučia. Ir daugiau ar mažiau prarado viltį kada nors surasti asmeninę laimę. Negailestingai paviešintos jos romano su Amerikos prezidentu smulkmenos atėmė iš Monikos galimybę susipažinti su padoriu žmogumi, sako šeimos draugai. Tais itin retais atvejais, kai ji pasirodo viešumoje – pavyzdžiui, susitinka su keliais bičiuliais papietauti kavinėje, – iš gretimų staliukų sulaukia ne tik smalsių žvilgsnių, bet ir nepadorių juokelių. Nenuostabu, kad kai tik gali to išvengti, M. Levinski stengiasi nekelti ir kojos į gatvę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Meilė vis dar gyva?

Šį kovą amerikiečių pamėgtas bulvarinis žurnalas „National Enquirer“ vėl prisiminė M. Levinski – išspausdino pokalbį su anoniminiu šaltiniu, tvirtinančiu, jog Monika „vis dar jį myli ir mylės visada.“

„Jis“ – tai B. Klintonas. Esą M. Levinski net ir po tiek metų jo nepamiršo ir „priimtų jį atgal nedvejodama nė akimirkos.“

„Mano gyvenime niekada nebus kito vyro, šalia kurio aš jausčiausi tokia laiminga kaip su juo“, – neva pasakiusi Monika tam neaiškiam šaltiniui, kuriuo taip ir norisi abejoti, jei ne viena aplinkybė.

REKLAMA

2004-aisiais, kai knygynuose pasirodė B. Klintono autobiografija „Mano gyvenimas“, interviu britų bulvariniam laikraščiui „Daily Mail“ M. Levinski išliejo visą nuoskauda dėl to, kad buvęs jos darbdavys sumenkino jų abipusiais jausmais pagrįstą ryšį iki fizinio: „Knygoje jis galėjo papasakoti visą tiesą, bet to nepadarė. Jis perrašė istoriją. Jis melavo. (...) Aš ir nesitikėjau, kad jis leisis į mūsų santykių smulkmenas. (...) Tačiau jei būtų tą padaręs ir papasakojęs viską sąžiningai, nebūčiau prieštaravusi. (...) Ko aš tikėjausi, tai kad jis mažų mažiausiai atitaisys netiesą, kurią pasakė bandydamas apsaugoti prezidento postą. Vietoj to jis papasakojo apie viską taip, lyg aš būčiau pati jam įsisiūliusi. Tarsi aš buvau bufetas, o jis tiesiog negalėjo atsispirti desertui.“

REKLAMA

B. Klintonas savo romaną su M. Levinski iš tiesų apibūdino kaip tamsiausią savo gyvenimo etapą, dėl kurio net buvo laikinai išguitas iš Baltųjų rūmų miegamojo. Taip pat viename interviu televizijai prezidentas pareiškė prasidėjęs su stažuotoja dėl pačios blogiausios priežasties, kokia tik galėjo būti, – dėl to, kad galėjo.

Tačiau Monikos požiūriu, viskas buvo ne taip: „Tai buvo abipusis ryšys – abipusis visais atžvilgiais, nuo pat pradžių iki pačios pabaigos. (...) Nesitaikstysiu su tuo, kad jis galutinai suniekino mano reputaciją.“

Kol kas M. Levinski to nesitaikstymo taip ir nepademonstravo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų