REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Astanoje (Kazachstanas) su Lietuvos universitetų rektorių delegacija viešintis švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius susitiko su švietimo ir mokslo ministru Bakytžanu Žumagulovu, lankėsi universitetuose, skaitė paskaitą L. Gumiliovo Eurazijos nacionalinio universiteto tarptautinių santykių ir teisės studentams.

REKLAMA
REKLAMA

Susitikimų metu buvo kalbėta apie bendradarbiavimo tarp aukštųjų mokyklų, studentų mainų perspektyvas. Aptarta galimybė, kad Lietuvos universitetai ateinančiais mokslo metais priimtų nemokamai studijuoti 15-20 studentų grupę iš Kazachstano.

REKLAMA

Tokios akademinio bendradarbiavimo patirties Lietuva turi su Azerbaidžanu – šiais mokslo metais Lietuvos aukštosiose mokyklose pagal dvišalio bendradarbiavimo programą Lietuvos universitetuose ir kolegijose mokosi 22 studentai, dar dešimtis atvykusiųjų patys moka už savo studijas.

Švietimo ir mokslo ministras G. Steponavičius nuo spalio 5 d. prisijungė prie Lietuvos Prezidentės Dalios Grybauskaitės vadovaujamos delegacijos, kuri Kazachstane su oficialiu vizitu lankosi spalio 5–8 dienomis. Ministras G. Steponavičius pasirašė Lietuvos ir Kazachstano tarpvyriausybinį susitarimą dėl bendradarbiavimo švietimo, mokslo, kultūros ir meno srityse.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų