REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penktadienį, Vilniuje prasideda trečioji tarptautinė ekologiškų produktų ir aplinkosaugos paroda mugė „Greenshow 2011“. Jos metu prekybos ir pramogų centre „Ozas“ ekologiškus ir aplinkai draugiškus produktus pristatys apie 50 Lietuvos ir užsienio įmonių bei bus atidarytas elektromobilių krovos parkas.

REKLAMA
REKLAMA

„Šiuo metu Vilniaus gatvėmis rieda vos keliolika elektromobilių, tačiau šalyje jau nemažai hibridinių transporto priemonių ir susidomėjimas jais auga. Kitais metais hibridiniais automobiliais su pakraunamomis baterijomis pradės prekiauti ir vietos pardavėjai. Jų skaičių šalyje neišvengiamai didins ir augantis susirūpinimas aplinkosaugos problemomis bei degalų kainos. Būtent tam ir ruošiamės įrengdami pirmąjį elektromobilių krovos parką Vilniuje“, – sako elektros krovos stoteles eksploatuosiančios įmonės „AKS sistemos“ projektų vadovė Ieva Keršytė.

REKLAMA

Pasak jos, „Ozo“ automobilių stovėjimo aikštelėje įrengtame parke vairuotojai galės pasikrauti elektra varomus automobilius, taip pat motorolerius, motociklus bei riedžius. „Pilnai automobilių elektros baterijoms pakrauti reikia iki 8 valandų, dalinai – 2–3 val., todėl užsienyje labai populiaru palikus elektrinę transporto priemonę krautis, tuo metu užsukti į prekybos centrą, papramogauti. Tikimės, kad tokios paslaugos įdiegimas Vilniuje taip pat prisidės prie elektra varomų transporto priemonių skaičiaus šalyje augimo“, – sako Ieva Keršytė.

REKLAMA
REKLAMA

„Oze“ montuojamos prancūzų koncerno DBT gamybos krovimo stotelės su įdiegta antivandalizmo sistema. Jomis kraunant automobilius bus galima atsiskaityti ir grynaisiais, įmetant atitinkamą kiekį monetų.

Elektra varomam transportui skirtas krovos parkas atidaromas rytoj, penktadienį, „Oze“ prasidedančios tarptautinės ekologiškų produktų ir aplinkosaugos parodos – mugės „Greenshow“ metu. Trečią kartą organizuojamame renginyje savo ekologišką, aplinkai draugišką produkciją ir paslaugas pristatys apie 50 įmonių iš Lietuvos, Latvijos, Austrijos ir Prancūzijos. Jo metu taip pat vyks nemokami kino seansai, paskaitos ir seminarai ekologijos, sveikos gyvensenos temomis. Lauko aikštelėje šalia „Ozo“ veiks alternatyvios energijos ekspozicija, bus pristatomi elektra varomi automobiliai, saulės, vėjo jėgainės.

Planuojama, kad parodoje – mugėje „Greenshow“ per tris savaitgalio dienas apsilankys 40–50 tūkst. lankytojų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų