REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dar vos prieš keletą metų Groznas, Čečėnijos sostinė, labiau panašėjo į sugriautą miestą. 1990–aisiais kariniai veiksmai Grozne paliko begalę griuvėsių.

REKLAMA
REKLAMA

Šiandien Groznas – patrauklus modernus miestas.

Grozne – didžiulė šventė. Čečėnijos sostinė švenčia miesto dieną. Tačiau Grozno lankytojus gali nustebinti ne tik šventei paruošti pasirodymai.

REKLAMA

Po viską griaunančių karų Groznas praėjo didžiulę transformaciją. Per pastarąjį dešimtmetį Groznas pasikeitė nuo apleisto karo lauko iki spindinčio miesto.





Čečėnijos lyderis Ramzanas Kadyrovas žinomas visame pasaulyje. Vakaruose jį žino kaip autoritarinį vadovą, tačiau čia jis yra ekeftyvus vadybininkas.

Ir jis turi ambicijų. Jo vizija – Groznas kaip „Kaukazo Dubajus“.

„Aš niekada negalvojau, kad tai bus įmanoma per tokį trumpą laikotarpį“, – teigia vietinis gyventojas Magomedas Magomedovas. „Tai, kas nutiko, yra kažkoks stebuklas, aš negaliu patikėti savo akimis.“

REKLAMA
REKLAMA

Daugiausia didžiuojamasi dėl „Grozno Miestas“ – tarptautinės klasės viešbučių ir verslo centrų komplekso. Kai buvo pasiūlyta jį pradėti statyti, buvo daug skepticizmo. Daugelis žmonių galvojo, kad tai yra tik utopinė svajonė.

Tačiau dabar penki spindintys dangoraižiai tapo Grozno atgimimo centru ir simboliu.

Tačiau Kadyrovui rūpi ne tik pastatai, o miesto statusas pasaulio lygmenyje. Jau nuo šių metų pradžios Kadyrovas siekia atkreipti viso pasaulio dėmesį, kviesdamas į Čečėniją įvairias pasaulio žvaigždes. Čia jau apsilankė Maradona ir Luisas Figo, o pastarajame Kadyrovo gimtadienyje apsilankė J.van Damme'as, K. Costneris, H. Swank, V. Mae.

Prieš dešimt metų tokios istorijos skambėtų mažų mažiausiai keistai. Dabar tai tampa tradicija.

Čečėnija gali pasigirti milžinišku progresu. Tačiau vis dar išlieka daugybė iššūkių.

Taip pat skaitykite:

Čečėnijos vadovas R. Kadyrovas pompastiškai atšventė gimtadienį su J. van Damme'u

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų