REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Milijonus litų kainuojantis nekilnojamasis turtas, brangūs žemės sklypai, automobilis „Aston Martin DB9“ ar tiesiog prabangūs dizainerių drabužiai – šis turtas, kadaise priklausęs žymiems politiniams veikėjams arba verslininkams, dabar yra parduodamas varžytinėse.

REKLAMA
REKLAMA

Antstolių internetiniame tinklalapyje, kur skelbiama informacija apie varžytinėse parduodamą antstolių areštuotą turtą, žymių verslininkų ar politinių veikėjų pavardžių netrūksta – buvęs Kazimiros Prunskienės patarėjas Bernardas Šatkovskis, dėl finansinių sunkumų veiklą sustabdžiusios bendrovės „Star1 Airlines“ vadovas Martynas Laivys, į Šiaulių miesto savivaldybę bandęs patekti advokatas Aldevinas Ščigla ir daug kitų.

REKLAMA

Kalba nenoriai

Savaitraščio „Ekonomika.lt“ kalbinami pašnekovai apie jiems priklausiusį varžytinėse parduodamą turtą kalba nenoriai, o kai kurie teigia nežiną, kad turtas jiems priklausė.

Antstolių internetiniame tinklalapyje skelbiama, kad už 460 tūkst. litų parduodamas žemės sklypas, esantis Senolių gatvėje Vilniuje, priklauso atliekų tvarkymo įmonės „Dormeka“ direktoriui Rimui Pranui Budriui.

Jo tėvas, Aplinkos vadybos ir audito instituto direktorius Rimantas Pranas Budrys, savaitraščiui „Ekonomika.lt“ sakė: „Čia turbūt kalbate apie sūnui priklausantį turtą. Jį neteisėtai atėmė Aplinkos ministerija – falsifikavo kaltinimus. Apie tai reikia kalbėti su pačiu Rimu.“ Tačiau pats „Dormeka“ direktorius neigia, kad žemės sklypas jam priklausė, – nieko nežinąs apie varžytinėse parduodamą pusės milijono vertės sklypą ir apskritai su žiniasklaida bendrauti nenorįs.

REKLAMA
REKLAMA

Šnekėti nepanoro ir buvęs Kazimiros Prunskienės patarėjas B. Šatkovskis – jo vardu registruotas Vilniaus Kalvarijų gatvėje esantis butas aukcione bus parduodamas iš antrų varžytinių už daugiau nei 170 000 litų. „Istorija su butu yra tokia kaip ir visų, viskas ten aišku, tačiau detalių atskleisti nenoriu“, – sakė buvęs K. Prunskienės patarėjas.

Varžytinėse parduodamas ir beveik milijono litų vertės 6 butų namas, registruotas Mažeikių miesto mero sūnaus Jono Džiugelio vardu.

Mažeikių meras taip pat tikino, kad apie parduodamą turtą nieko nežino nei jis, nei jo sūnus, bet sūnaus telefono numerį duoti atsisakė – sūnus šia tema kalbėti nenorįs.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Automobilių neperka

Šiemet varžytinėse bus parduodami ne tik NT ar žemės sklypai, bet ir ne ką pigesni prieš sunkmetį įsigyti automobiliai. Prabangus automobilis „Aston Martin DB9“ spalio pabaigoje iš antrų varžytinių bus parduodamas už daugiau nei 205 tūkst. litų. Automobilio savininke įvardyta Anelė Irutė Brusokienė, tačiau automobilis parduodamas dėl to, kad jos vyro Vyto valdoma įmonė „Oslit“ „Vilniaus energijai“ nesumokėjo skolos.

Automobilį mėginama parduoti jau kelerius metus. Pirmose varžytinėse už jį norėta gauti 260 tūkst. litų, tačiau norinčiųjų įsigyti „Aston Martin“ neatsirado.

REKLAMA

Dar vienas prabangus automobilis – 2004 metų gamybos „Audi A8“ – spalį bus parduodamas už 60 tūkst. litų. Automobilio savininkas – M. Laivys. Prieš sunkmetį jis buvo avialinijų „Tez tour“ direktorius, vėliau vadovavo įmonei „Star1 Airlines“, tačiau ji bankrutavo.

Prieš mėnesį iš varžytinių buvo mėginta parduoti ir Laimučiui Pinkevičiui bei jo žmonai Astai Valentaitei priklausiusios įmonės „Fashion Gates“ turto. Jį areštavo Latvijos bankas „Citadele“. Už Pinkevičiams priklausiusius aksesuarus, drabužius ir apyvokos daiktus norėta gauti 9 mln. litų, tačiau nė vienose varžytinėse norinčiųjų įsigyti Pinkevičių turtą neatsirado.

REKLAMA

Brangiausias – įmonių turtas

Brangiausias šiemet varžytinėse numatytas parduoti turtas – UAB „Investicinių projektų valdymas“ priklausanti gamybinė patalpa Šiauliuose.

Skelbiama, kad aukcione jos kaina bus didesnė nei 5,5 milijono litų. Tačiau, kaip sakė varžytines rengianti antstolė Vaiva Šimkienė, vargu ar patalpą varžytinėse parduoti pavyks: „Galiu garantuoti, kad šis turtas aukcione nebus parduotas, nes paprastai tokiam brangiam, juridiniams asmenims priklausančiam turtui dar iki varžytinių būna paskelbiamas bankrotas, o antstoliai neturi teisės administruoti bankroto procedūros.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Toks brangus akcinių arba uždarųjų akcinių bendrovių turtas varžytines pasiekia labai retais atvejais.“

Aukcione numatoma parduoti ir dalis viešbučio „Klaipėdos Viktorija“. Prieš metus Klaipėdos miesto savivaldybė savo dalį akcijų pardavė tik iš trylikto karto. Iš pradžių už viešbutį norėta gauti 5 mln. litų, tačiau niekam nepanorus jo įsigyti viešbutis aukcione tryliktą kartą buvo parduotas už 801 tūkst. litų. Klaipėdos miesto mero Vytauto Grubliausko teigimu, pagrindinis akcininkas, turintis kiek daugiau nei 75 proc. įmonės akcijų, pirkimo ir pardavimo sutartį apskundė teismui dėl per mažos kainos ir teismas ieškinį patenkino. Dabar antstolių skelbiamose varžytinėse dalis viešbučio bus parduodama už 4 mln. 800 tūkst. litų.

REKLAMA

V. Grubliauskas piktinosi, kad teismo sprendimas buvo palankus ieškovui: „Viešbutis yra didelis skaudulys miesto centre, kuris pūliuoja jau daug metų. Mums nesuprantamas ir teismo sprendimas pirkimo ir pardavimo sutartį paskelbti negaliojančia. Kas dabar parduoda viešbutį, nežinau, – jis priklauso privačiam kapitalui.“

„Ekonomika.lt“ nepavyko pasikalbėti nei su „Investicinių projektų valdymo“ direktoriumi Dainiumi Verkausku, nei su „Klaipėdos Viktorijos“ direktore Daiva Machentanz (pranešta, kad D. Machentanz išvykusi ir grįš kitą savaitę).

REKLAMA

Faktai: Varžytinės

Pirmą kartą varžytinėse parduodamo turto vertė yra 20 proc. mažesnė negu rinkos. Antrą kartą turtas parduodamas 40 proc. mažesne kaina

Panevėžio bendrovei UAB „Opulens“ priklausantis sklypas bus parduodamas už 2 240 000 Lt.

UAB „Investicija plius“ priklausantis žemės sklypas spalį varžytinėse bus parduodamas už 2 000 000 Lt.

UAB „Belmeta“ priklausantis komercinės paskirties žemės sklypas iš pirmųjų varžytinių bus parduodamas už 1 776 000 Lt.

Paulius Grinkevičius

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų