REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Gyvenu savo fondu, judėjimu ir nauju džiaugsmu – veiklos užtenka“, - šypsojosi mama tapusi maratonininkė Živilė Balčiūnaitė  kalbėdama apie nūdienos rūpesčius.

REKLAMA
REKLAMA

Lengvaatletė įteikė savo vardo paramos fondo skirtas bėgimo aprangas penkiems perspektyviems ilgų nuotolių bėgikams: vilniečiams Monikai Vasiliauskaitei, Karolinai Veiknytei, Dominykui Ulickui, alytiškėms Gabijai Rasikevičiūtei ir Daumantei Pockevičiūtei.

REKLAMA

Rugsėjo 14 dieną mama tapusi sportininkė šiuo metu intensyviai sportuoti dar negali, todėl bėgimą iškeitė į šiaurietišką ėjimą. Maratonininkė prisipažino iki paskutinės dienos prieš gimdymą sportavusi. „Matyt mano organizmas jau sugadintas į tą pusę“, - sakė Ž. Balčiūnaitė.

Pertrauką karjeroje sportininkė padarė ne savo noru. Europos čempionė prieš metus buvo apkaltinta dopingo vartojimu ir suspenduota dvejiems metams. Ž. Balčiūnaitė iš Tarptautinio sporto arbitražo teismo galutinio sprendimo turėtų sulaukti spalio 19 dieną. Sportininkė nepraranda optimizmo ir tiki, kad jis bus jai palankus.

REKLAMA
REKLAMA

„Viską tvarko teisininkas, aš į tai nesikišu. Žinau, kad esu nekalta, švari ir žiūriu į tai optimistiškai. Net nesvarsčiau neigiamo varianto, visą gyvenimą esu optimistė“, – sakė Ž. Balčiūnaitė.

Sportininkės treneris Romas Sausaitis tiki, kad maratonininkė galės dalyvauti Londono olimpinėse žaidynėse: „Rusijos bėgikė pagimdžiusi vaikelį po penkių mėnesių tapo prizininke, mums iki olimpiados yra daugiau nei penki mėnesiai, dar vos ne visi metai, todėl tikimės, kad teisybė nugalės ir mes pavasarį galėsime startuoti tarptautiniame maratone, įvykdyti olimpinį normatyvą ir garbingai atstovauti Lietuvą olimpinėse žaidynėse. Šios olimpiados neišbraukėme, tikimės į ją patekti.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų