REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Strateginio investuotojo į Visagino atominę elektrinę (AE) „Hitachi“ grupės vadovas Europai seras Stephen Gomersall sako, kad „Hiatchi“ kompanija yra pasirengusi glaudžiai bendradarbiauti su Lietuvos verslo įmonėmis ir mokslo institucijomis statant naują atominę elektrinę Visagine.

REKLAMA
REKLAMA

Taip jis tvirtino skaitydamas pranešimą Vilniaus universiteto Tarptautinio verslo mokykloje (VU TVM), kur vyko konferencija „Verslo, mokslo ir valdžios partnerystė: šalies konkurencingumui skatinimui“. Japonijos kompanija „Hitachi“ yra strateginis Visagino AE investuotojas ir technologijos – pažangiojo verdančio vandens reaktoriaus (angl. ABWR), kuri yra vienintelė šiuo metu pasaulyje eksploatuojama III-osios kartos reaktorių technologija, tiekėjas.

REKLAMA

Anot sero S. Gomersall, „Hitachi“ pradėjus Lietuvoje elektrinės statybas, kompanijai atsivertų galimybių plėsti savo veiklą visame regione ne tik branduolinės energetikos, bet ir kitose srityse, kurios yra susijusios su „Hitachi“ vykdomu verslu Europoje. „Tikime, jog glaudus dialogas su mokslo centrais bei verslininkais padėtų atrasti abiem pusėm naudingų projektų“, – konferencijoje VU TVM kalbėjo „Hitachi“ atstovas.

REKLAMA
REKLAMA

Seras S. Gomersall pabrėžė, kad jo atstovaujama kompanija nuo pat įsikūrimo itin didelį dėmesį skiria moksliniams tyrimams, siekia bendradarbiauti ir keistis sukaupta patirtimi su užsienio šalimis. „Norime pasidalinti su Lietuvos mokslininkais savo inžinierių bei technologijų ekspertų atliekamais tyrimais, taip pat laukiame šios šalies mokslininkų savo laboratorijose. Esame nusiteikę peržvelgti rėmimų galimybes įvairioms tyrimų programoms Lietuvoje“, - teigė S. Gomersall.

„Hitachi“ - pasaulinio lygio kompanija, kuri ypatingą dėmesį skiria socialinėms inovacijoms, o pagrindinė šios kompanijos veikla apima informacinių sistemų ir telekomunikacijų, energetikos, socialinės infrastruktūros ir pramonės, statybų, aukštųjų technologijų sektorius. „Hitachi“ korporacijoje visame pasaulyje dirba apie 360 000 darbuotojų, metinė apyvarta viršija 260 mlrd. litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų