REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos jaunimo (U-21) futbolo rinktinė trečiadienį pradeda pasiruošimą kitą antradienį Maltoje vyksiančioms Europos U-21 atrankos rungtynėms, praneša LFF.

REKLAMA
REKLAMA

U-21 rinktinės treneris Vitalijus Stankevičius rengtis dvikovai pakvietė 19 žaidėjų, iš kurių keturi atstovauja užsienio klubams.

REKLAMA

Komandoje nebus dviejų futbolininkų, kurie atrankos ciklą pradėjo jaunimo rinktinėje, o dabar yra pakviesti į nacionalinę komandą spalio 11 d. rungtynėms su Čekija -  gynėjo Vytauto Andriuškevičiaus ir saugo Arvydo Novikovo.

„Malonu, kad jaunimo rinktinės žaidėjus kviečia žaisti į nacionalinę komandą. Paruošti futbolininkus žingsniui aukštyn ir yra mūsų tikslas. Kita vertus, kaip treneriui dabar reikia ieškoti, kuo juos pakeisti“, - sakė V.Stankevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Daugiausiai priverstinių permainų treneris planuoja gynybos grandyje, kur dėl surinktų geltonų kortelių komandai negalės padėti Karolis Urbaitis.  Pirmą kartą šiame atrankos cikle į kandidatų sąrašą įtrauktas „Šiaulių“ gynėjas Ernestas Pilypas. Į rinktinę toliau kviečiami jaunesni už bendraamžius gynėjai - 19 metų Marius Miškinis ir 18 metų Aurimas Vilkaitis.

„E.Pilypas neblogai rungtyniauja „Šiaulių“ klube. Jis turi charakterį ir tarp vyrų neiškrenta iš konteksto. Krašto gynėjo pozicijoje taip pat turime Karolį Jarmalavičių, Donatą Nakrošių. Į gynybą iš saugų svarstome atitraukti Jaunių Juozaitį. Jis su M.Miškiniu ir A.Vilkaičiu konkuruos dėl vietos gynybos viduryje“, - aiškino rinktinės strategas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tarp naujokų rinktinės stovykloje bus ir 18 metų Nacionalinės futbolo akademijos auklėtinis, vartininkas Paulius Toleikis. Jis bus vienas iš dviejų vartų sargų treniruotėse, kol po atidėtų A lygos rungtynių prie rinktinės prisijungs „Ekrano“ vartininkas Emilijus Zubas. „Pažiūrėsime, kaip P.Toleikis atrodys tarp vyresnių žaidėjų“, - sakė V.Stankevičius.

Į treniruotes Lietuvos jaunimo rinktinė renkasi kartu su nacionaline komanda Marijampolėje. Penktadienį 18 valandą abi ekipos sužais treniruočių pobūdžio tarpusavio rungtynes. „Tai padės mums derinti žaidybinius veiksmus prieš atrankos rungtynes. Manau, kad su stipresniu varžovu žaisti visada naudinga, nes komanda tobulėja“, - teigė V.Stankevičius.

REKLAMA

Šeštadienį lietuviai išvyks į Maltą, kur spalio 11 dieną Goce susitiks su vietos bendraamžiais.

Lietuvos U-21 rinktinės kandidatų sąrašas rungtynėms su Malta (spalio 11 d.)

(Vardas, pavardė, klubas)

Vartininkai:

Aivaras Bražinskas (VMFD „Žalgiris“)

Emilijus Zubas (Panevėžio „Ekranas“)

Gynėjai:

Karolis Jarmalavičius (Pakruojo „Kruoja“)

Marius Miškinis (FBK „Kaunas“)

Donatas Nakrošius (FBK „Kaunas“)

Aurimas Vilkaitis (Romos „Lazio“, Italija)

Ernestas Pilypas (FC „Šiauliai“)

Saugai:

Karolis Chvedukas (Marijampolės „Sūduva“)

Jaunius Juozaitis (VMFD „Žalgiris“)

Artūras Žulpa (Pakruojo „Kruoja“)

Arminas Vaskela (VMFD „Žalgiris“)

Ernestas Veliulis (Pakruojo „Kruoja“)

Simonas Paulius (FBK „Kaunas“)

Tautvydas Eliošius (FC „Šiauliai“)

Martynas Dapkus (Haifos „Maccabi“, Izraelis)

Puolėjai:

Tadas Eliošius (Marijampolės „Sūduva“)

Edvinas Petkus (FBK „Kaunas“)

Audrius Brokas (Suvalkų „Wigry“, Lenkija)

Fedor Černych (Mogiliovo „Dnepr“, Baltarusija)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų