REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pamažu besibaigiant 2011 metams, kuomet Europos kultūros sostinėmis buvo Estijos Talinas ir Suomių Turku, rašoma kelionių tinklalapyje Makalius.lt.  Kitais metais europiečius ir svečius kultūriniais renginiais džiugins Slovėnijos Maribor ir Portugalijos Guimarães miestai. Jau ruošiamos renginių programos.

REKLAMA
REKLAMA

Maribor antras pagal dydį miestas šalyje. Miestas prie Drava upės, kalno papėdėje, apie 100 km nuo Liublijanos. Svarbiausiais jo lankytini objektai XII a. gotikinis soboras, istoriniai pastatai bei XV a. pilis. Žiemos mėnesiais turistai traukia čia slidinėti. Beje, 2013 metais čia vyks XXVI žiemos universiada. Europos kultūros sostinės 2012 renginiai vyks ne tik pačiame Maribor, bet ir aplinkiniuose Murska Sobota, Novo Mesto, Ptuj, Velenje ir Slovenj Gradec.

REKLAMA

Turininga programa – puiki proga aplankyti Portugalijos Guimarães, esantį netoli Porto ir nutolusį nuo Lisabonos į Šiaurę. 2001 metais Guimarães privalumus įvertino UNESCO. Guimarães miestas dar vadinamas Portugalijos lopšiu - gamta, pilis, įvairi architektūra... Sunkius laikus išgyvenančiai Portugalijai Europos kultūros sostinės vardas gera proga pareklamuoti savo vaizdingą šalį.

Išsamiau apie renginius sužinosite oficialiose Europos kultūros sostinių 2012 svetainėse Maribor ir Guimarães.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų