REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europos finansų ministrai antradienį nutarė apsaugoti savo bankus, sustiprėjus abejonėms, ar suplanuota antroji paramos Graikijai programa bus įgyvendinta.

REKLAMA
REKLAMA

Kiek anksčiau Prancūzijos ir Belgijos bankas „Dexia SA“, aptarnaujantis municipalinę valdžią, tapo pirmuoju Europos banku, gavusiu valstybės paramą siautėjant skolų krizei euro zonoje.

REKLAMA

Pagal „Dexia“ paramos planą, paskelbtą antradienį, bankas faktiškai bus padalytas; vadinamieji „sveikieji“ aktyvai bus parduoti, o „toksiškieji“ aktyvai, tarp jų ir Graikijos bei kitų euro zonos periferinių šalių obligacijos bus perkeltos į valstybės palaikomą „blogąjį banką“.

"Vis smarkiau baiminamasi, kad neramumai finansų rinkose peraugs į bankų krizę, – sakė Vokietijos finansų ministras Wolfgang Schauble per spaudos konferenciją po Europos Sąjungos (ES) ministrų posėdžio Liuksemburge.

REKLAMA
REKLAMA

ES ekonomikos ir pinigų reikalų komisaras Ollis Rehnas laikraščiui „The Financial Times“ sakė, kad ministrai, kurie iki šiol neigė idėją dėl suderintos bankų rekapitalizacijos, pakeitė nuomonę. „Būtina sustiprinti Europos bankų kapitalo pozicijas norint užtikrinti jiems papildomą saugumą ir tuo pačiu sumažinti neapibrėžtumą“, - pastebėjo O. Rėnas.

Didžiosios Britanijos iždo kancleris George'as Osborne'as žurnalistams Liuksemburge sakė taip pat jaučiantis pasikeitusias nuomones tarp savo kolegų iš euro zonos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

V. Šoiblė pranešė, kad ES 27 ministrai sutarė iki kito mėnesio posėdžio atsiskaityti apie situaciją savo šalies bankų sektoriuje ir suplanuotas priemones jiems apsaugoti.

Graikijos finansų ministras Evangelos Veniselos tvirtina, kad šalis turi pakankamai lėšų, kad pajėgtų vykdyti savo finansinius įsipareigojimus dar šešias savaites, iki lapkričio vidurio, ir pareiškė, jog nesiruošia Graikijos bankrotui, nors euro zonos šalių finansų ministrai ir atidėjo sprendimą dėl eilinės paramos dalies – 8 mlrd. eurų – Graikijai skyrimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų