REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tarptautinė teisės ir verslo aukštoji mokykla (toliau – TTVAM, Aukštoji mokykla) vidurinių, profesinių mokyklų abiturientams ir visiems pageidaujantiems tęsti studijas siūlo 10 perspektyvių studijų programų ir lanksčius, patogius studijų būdus. Studentai gali rinktis ne tik tradicines studijas auditorijoje (t. y. nuolatines ir ištęstines studijas), bet taip pat studijas pagal individualųjį planą ir ilgesnį arba trumpesnį laikotarpį studijuoti nuotoliniu būdu. Studijų proceso virtualizavimas yra viena pagrindinių TTVAM strateginio valdymo krypčių, remiantis šiuo metu rengiama ilgalaike TTVAM plėtros strategija pagal 2007–2013 m. Žmogiškųjų išteklių plėtros veiksmų programos 2 prioriteto „Mokymasis visą gyvenimą“ VP1-2.1-ŠMM-04-K priemonės „Studijų sistemos efektyvumo didinimas“ projektą Nr. VP1-2.1-ŠMM-04-K-01-003 „Tarptautinės teisės ir verslo aukštosios mokyklos valdymo tobulinimas“.

REKLAMA
REKLAMA

tudijos nuotoliniu būdu sparčiai populiarėja. Individualizuotas studijų procesas suteikia studentui galimybę derinti tuos dalykus, kurie jam tuo metu yra svarbūs, – studijas, darbą, keliones, verslą ar šeimos kūrimą. „Be to, į aukštųjų mokyklų suolus jau atėjo jaunoji karta, kuri gimė ir augo kartu su interaktyviu internetu. Tai karta, kuri savo gyvenimo neįsivaizduoja be šiuolaikinių informacinių komunikacinių priemonių ir, pirmiausia, be interneto. Todėl šiuolaikiniai studentai, didžiąją dalį laiko praleidžiantys virtualioje aplinkoje, labai vertina tai, kad ir aukštojoje mokykloje jiems sudaromos galimybės virtualizuoti savo studijas“, – pasakoja TTVAM nuotolinių studijų centro vadovė dr. Nijolė Saugėnienė.

REKLAMA

Užsakymo nr. 1622

Šiuolaikinės technologijos baigia nutrinti ribą tarp nuotolinio ir tradicinio bendravimo studijose. Elektroninio mokymosi platformos leidžia virtualizuoti studijų procesą ir maksimaliai naudoti tuos studijų šaltinius, kurie prieinami internetinėje erdvėje. Aukštojoje mokykloje įdiegta virtualaus mokymosi aplinka „Moodle“. Joje studentai randa interaktyvius, specialiai Aukštosios mokyklos studijų dalykų programoms pritaikytus e-vadovėlius ir dėstytojų virtualias auditorijas, kuriose pateikiama studijų informacija, paskaitų medžiaga, užduotys, įvairiausios nuorodos, organizuojami užsiėmimai.

REKLAMA
REKLAMA

Virtualaus mokymosi aplinka – tai internetinė aplinka, o internetinėje aplinkoje tiesiogiai gali būti pasiekiama paties įvairiausio skaitmeninio formato medžiaga – vaizdas, garsas, tekstas. Todėl studijų perkėlimas ir į virtualią erdvę iš esmės keičia studijų proceso kokybę – studentas greitai ir patogiai aprūpinamas studijoms reikalinga medžiaga ir informacijos šaltiniais.

E-mokymosi plėtotė – kiekvienos šiuolaikinės aukštosios mokyklos studijų kokybės rodiklis pagal europinius aukštojo mokslo standartus, todėl TTVAM ne tik gilinasi į savitus jaunosios kartos bruožus, į juos atsižvelgia, bet ir atitinkamai, burdama dėstytojus, įvertina jų gebėjimą dirbti e. erdvėje. Aukštoji mokykla taip pat investuoja daug lėšų į e-mokymosi priemonių kūrimą, dėstytojų kvalifikacijos tobulinimą. Europos Sąjungos struktūrinių fondų projekto „Aukštosios mokyklos valdymo tobulinimas“ rėmuose atliktas tyrimas patvirtina, jog studentai TTVAM itin vertina už tai, kad čia lanksčios studijų sąlygos ir yra galimybė studijuoti pagal individualiai sudarytus planus. Be to, jie džiaugiasi kokybiškomis studijomis, kvalifikuotais dėstytojais, inovatyviais studijų metodais, galimybe išvykti pagal mainų programas į užsienį, tarptautinėmis praktikomis. Pagrindinis studentų lūkestis – turėti darbą ir tapti kvalifikuotais, konkurencingais specialistais. Pasirinkusiesiems TTVAM dėl to nereikėtų baimintis, nes studentai dar studijuodami pradeda dirbti, nes gali rinktis jiems patogią studijų formą. Ir svarbiausia, kad TTVAM – viena iš kolegijų reitingo lyderių, yra itin vertinama už tai, kad rengia konkurencingus ir kvalifikuotus specialistus, kurie paklausūs Lietuvos ir tarptautinėje darbo rinkoje. Studijų tarptautiškumas ir šio lygio žinias liudijantys diplomai tai garantuoja.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Projekto „Aukštosios mokyklos valdymo tobulinimas“ įgyvendinimas ir nauja TTVAM vizija, ilgalaikės plėtros strategija, kuriama atsižvelgiant į naujausias globalias aukštojo mokslo plėtros tendencijas, padės pagerinti Aukštosios mokyklos veiklos kokybę, padidins jos verslumą, konkurencingumą, tarptautinį atpažįstamumą. Didelis dėmesys projekte skiriamas TTVAM darbuotojų kompetencijų tobulinimui. Gerosios tarptautinės patirties semiamasi stažuojantis Suomijos, Olandijos, Vokietijos, Didžiosios Britanijos, kitų užsienio šalių aukštosiose mokyklose. Visa tai prisideda prie TTVAM studijų kokybės, jų šiuolaikiškumo, lankstumo užtikrinimo ir lyderės pozicijų tarp kitų aukštųjų mokyklų įtvirtinimo. Dvejus metus truksiantį projektą remia Europos Sąjungos struktūriniai fondai.

REKLAMA

Apie Tarptautinę teisės ir verslo aukštąją mokyklą

Tarptautinė teisės ir verslo aukštoji mokykla yra moderni ir dinamiška privati aukštoji mokykla Lietuvoje jau daugiau nei 12 metų vykdanti profesinio bakalauro studijas. Aukštojoje mokykloje galima rinktis teisės, verslo, turizmo ir poilsio, komunikacijos, vadybos, apskaitos, reklamos, rinkodaros, finansų krypčių studijų programas. TTVAM bendradarbiauja su daugiau nei 80 partnerių 30 šalių. Aukštosios mokyklos tikslas – rengti išsilavinusius, aukštos kvalifikacijos specialistus, gebančius sėkmingai dirbti konkurencinės rinkos sąlygomis Lietuvoje ir užsienyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų