REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antradienį Latvijos nacionalinės aviakompanijos „airBaltic“ akcininkų susirinkime išrinkus naują bendrovės tarybą ir valdybą, atsistatydino jos vadovas ir vykdomasis direktorius Bertoldtas Flickas.

REKLAMA
REKLAMA

Naująją aviacijos kompanijos tarybą sudaro šeši nariai. Jos pirmininku tapo Gintas Kiršteinas. Taip pat išrinkti du bendrovės valdybos nariai. Trečiąjį valdybos narį žadama paskelbti artimiausiu metu. Tuomet bus išrinktas ir valdybos pirmininkas.

REKLAMA

Kaip jau skelbta, „airBaltic“ akcininkės – valstybė ir bendrovė „Baltijas aviacijas sistemas“ – susitarė dėl valstybei nenaudingos akcinės sutarties galiojimo nutraukimo, taip pat dėl pagrindinio kapitalo padidinimo sąlygų. Akcininkai turi investuoti į aviacijos kompaniją 107,1 mln. latų (153 mln. eurų).

Latvijos premjeras Valdis Dombrovskis paaiškino, kad valstybė iki spalio 14 d. turi pervesti savo dalį – 16 mln. latų. Tam būtina įvykdyti kelias sąlygas: turi būti atšauktas teismui įteiktas pareiškimas dėl teisinės apsaugos, visiškai išpirktos 59,110 tūkst. akcijų, dėl kurių priimtas sprendimas 2010 m. balandį, ir patvirtinti nauji „airBaltic“ įstatai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų