REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kultūros ministerijos konkursą Lietuvos nacionalinės filharmonijos (LNF) vadovo pareigoms užimti laimėjo ligšiolinė vadovė Rūta Prusevičienė, kuri turėjo vieną, neįvardijamą varžovą.

REKLAMA
REKLAMA

Kandidatei nesutrukdė nelabai palankios kontroliuojančių įstaigų išvados apie finansines ir vadybines institucijos operacijas.

REKLAMA

Kandidatai į vadovo vietą turėjo pristatyti koncertinės įstaigos LNF penkerių metų perspektyvinę kūrybinės veiklos programą, atspindinčią koncertinės įstaigos nuostatuose numatytų tikslų bei uždavinių įgyvendinimą. Kūrybinėje programoje turėjo būti aptarti: koncertinės įstaigos struktūros formavimo ir veiklos  principai, koncertinės įstaigos nuostatuose numatytų uždavinių įgyvendinimo būdai ir veiklos perspektyva, Lietuvos kultūros ir meno pristatymas užsienio šalims ir analogiškos srities užsienio šalių kultūros ir meno pristatymas Lietuvos visuomenei (numatomi bendri projektai ar dalyvavimas koncertinei įstaigai aktualiuose projektuose).

Pretendentai turėjo būti susipažinę su Lietuvos Respublikos kultūros politikos nuostatomis, kultūros ir meno sklaidos ir plėtros procesais, turėti įgūdžių strateginio planavimo, kultūros politikos įgyvendinimo, išteklių ir personalo valdymo srityse, mokėti vertinti, analizuoti kūrybinės veiklos programas-projektus, išmanyti ir taikyti kūrybinės ir meninės veiklos taikomuosius tyrimus, mokėti prognozuoti kultūros ir meno rinkos raidos perspektyvas, mokėti vertinti esamą kultūros ir meno aplinką, mokėti organizuoti ir planuoti koncertinės įstaigos darbą, turėti ne mažesnę kaip 5-ių metų vadovavimo patirtį.

R. Prusevičienė vadovauja LNF nuo 2006 m. rudens. Ji  buvo išrinkta ne iš pirmo karto, tad Kultūros ministerijai teko skelbti naują konkursą. Tuomet į LNF vadovo postą pretendavo keturi kandidatai.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų