REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Latvijos kovos su totalitarinėmis sektomis komitetas išplatino informaciją, kad šalyje gali veikti itin pavojingos totalitarinės sektos „Aum Sinrike“ verbuotojai. Komitetas patvirtino, kad šiuo metu pradedamas tyrimas. Laukiama bet kokia Latvijos piliečių pagalba.

REKLAMA
REKLAMA

Ši sekta žinoma visame pasaulyje dėl savo daugkartinių pagrobimų ir žmogžudysčių. Žymiausias „Aum Sinrike“ nusikaltimas – dujų ataka Tokijo metro 1995 metais. Atakos metu žuvo 12 žmonių, daugiau nei penki su puse tūkstančio atsidūrė ligoninėje. Komentuodamas šį išpuolį sektos lyderis pareiškė: „Masinė žmogžudystė – tai nuostabu. Protingi žmonės supras, kad mirusiųjų ir žudikų sielos dėl to tik laimės.“

REKLAMA

Po šio išpuolio daugelis šios sektos lyderių ir narių, susijusių su išpuolių, buvo nuteisti mirties bausme arba kalėjimu. Pati sekta buvo pripažinta teroristine organizacija. Tačiau tai sektos nesustabdė.

Latvijoje sekta gali prisistatyti tiek senu pavadinimu, tiek ir naujuoju – „Aleph“. Sekta gali slapstytis po budistų ir kitų draugijų pavadinimais.

Komitetas ragina suteikti informacijos visus, kurie yra susidūrę su sektos verbuotojais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų