REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

2012/2013 metų „Jaunųjų Europos kūrėjų“ bienalė su 80 menininkų iš 10 Europos šalių bus pirmą kartą pristatyta spalio 14 d. (penktadienį) 17 val. „La Fabrique“ (51, avenue Jaures, Montružas) Prancūzijoje.

REKLAMA
REKLAMA

„Jaunieji Europos kūrėjai“ – tai tarptautinė šiuolaikinio meno bienalė, kurioje savo kūrybą pristato jaunoji menininkų karta. Kasmetinės Prancūzijos miesto Montružo inicijuotos jaunųjų kūrėjų parodos išaugo į jungtinę kelių Europos šalių organizuojamą šiuolaikinio meno bienalę. 2006 m. Klaipėdos miestas tapo šio projekto partneriu. Šiuo metu bienalėje dalyvauja devynios šalys: Austrija, Italija, Ispanija, Lietuva, Portugalija, Prancūzija, Slovakija, Vengrija, Vokietija bei garbės svečio teisėmis tik Prancūzijoje savo autorių darbus pristatysiantys Nyderlandai. Šios šalys atrinko po 8 jaunus autorius. Jų sukurti darbai dalyvaus tarptautinėje bienalėje, kuri aplankys visas šalių- narių ekspozicines erdves.

REKLAMA

Šiais metais Lietuvos ekspozicija pristato ne tik paskutines meno pasaulio tendencijas: kūrybinio proceso atvirumą, socialinį kūrinio turinio sutelktumą, superrealizmo estetiką, menų sintezės darinius, bet reprezentuoja ir geriausias Lietuvos dailės tradicijas, ypač klasikinių žanrų aktualizavimo kontekste.

Atrinkti autoriai – saviti ir įdomūs, kurių darbuose kokybė demonstruojama tiek turinio, tiek ir technikos aspektais. Darbai konceptualūs, atviri socialinės aplinkos refleksijoms bei koduojantys keliaplanį interpretacijų lauką. Užtikrinta ir žanrinė įvairovė, tiesa, dažnai peržengianti savo srities rėmus.

REKLAMA
REKLAMA

2012/2013 metų „JEK“ bienalėje Lietuvai atstovaus: Lina Albrikienė, Ieva Bertašiūtė- Grosbaha, Algirdas ir Remigijus Gataveckai, Greta Grendaitė, Severija Inčirauskaitė- Kriaunevičienė, Rodion Petrov, Darius Šidlauskas ir Renata Vinckevičiūtė.

Paroda Prancūzijoje vyks iki 2011 11 13 d., o 2012 m. sausio pabaigoje bus pristatyta KKKC Parodų rūmuose iš kur vėliau keliaus į Vokietiją, iš jos - į kitas meno projekte dalyvaujančių šalių ekspozicines erdves.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų